Školski list

ш

Чуб рч*у —■ одговорише му мрави — ако евнше, него што требашг и потрошити можешЂ, ондав право, што те лн>д« винк>, и отамлм, иправо едакрађу напоследку главомг платишв.

бдеа рачунска задаћа. Тб1 си добио на поклонг вданг крчагг меда, у ковмг в управо 8 олби, и радЂ си половину дати своме добромг прилтелго, али немашт. крчага одг 4 олбе, него имашг ^данЂ одг 5, а други одђ 3 олбе; како ћешЂ учинити, да мед& управо наполе поделЂнг буде, да ни себи на нЂму жао неначиниш*? да други судова неузвмл^шг.

€дна нгра за децу. Вучвнд едека. Сва се деца поделе на две стране тако, да ихб на свакои страна еднако буде, и онда се сви, шгј су на вдчои сграли, увате за вданг, а шго су на ^ругои страан, за други краи вдека, и вуку што ко већма може, ко ће кога надвући. РадЂ овогђ обележи се вдна линин на землва, било да св вапара, или кредом -б начини, преко ков линие превучена страна губи, и мора одђ аче стране едногг друга више добити, или сг полн едногЂ узети. Што в взше деце у игри, то бол^. Ово в вдна еа децу и врло весела, и врло пробитачна игра.