Školski list

144

задаћа." Задаће су из практпчног живота узете. Дело е ово на првоћ далматинско хрватско славонскои изложби у Загребу год. 1864, одлпковано с дипломом. „Практични напутак" стои 30 нов. а „Додатак од 600 задаћа" 20 нов. — Добити се може код писца. Како у нас велика оскудица влада у спомоћним кнБИгама за рачунство, то ће ово делце надамо се народним учителвима добродошло бити, па с' тоги препоручуемо, да се постараго набавити га и нвиме се користити.

Нвна Кореснонденцин. С р б. ц р к в е н о и 0 б ш т и н и у К а н а к у. По жел1>и вашои шиллће вам се оба Листа, само изволите предплату за целу годину што е могуће пре послати. Том приликом назначите, требаго ли вам целокупни Листови од 1862 и 1864 године, или само поедини броеви од ових година. У првом случаго на знан^ вам се дае да Школски Лист за целу годину 1862 стои 1 Ф. 60 н; за годину 1864. (18 броева) 1 ф . а за годину 1865. (6 броева Листа и 2 додатка) стои 56 н. — Поедине броеве од свш прошлих година, у колико их е заостало, можете добити безплатно, само ћете пошту морати платити, или у име поштарине за сваки брои 2 новчића послати. Г, М. Жигићу бележн. у Лединици. Овим се признае да е ово уредништво од обштине Лединачке у име дуга за Шк. Лист за 1864 и 1865 год. 3 Фор. а. вр, примило. Ово нека буде у место признанице.

Ланвски предплатници овога листа кои су право имали до 1 Априла ове године Школ. Лисг примати : Г. Г. Николић, Станковић и Аидуковић учителћи Стапарски, Мл. Јовановић парох у Сивцу, Марнновић парох у Лалићима; учителви : Мирковић из Пивница, Клаић из Кулпина Поповић из Шова, Слепчевић и Димић из Петрова села. Предплатници у Ст. Бечего: Г. Г. Ал. Бастић прота, Сам. Бранковић и А. Јосић пароси, Ст. Болманац ђакон: Доић вел. Судац, Глибонски, Петровић Деановић учит&ми, Срб. Читаоница, Јелчић местни начелник, Попадић школ. старателв, Сомборски зидар, и П. Херватски грађанин. Предплатници у Сентомашу : Настић учителБ, Милош Милошев, Јов. Зурковић, Нестор Цветнарев, Ст. Сакачев, и Исак Везилић економи, Теодор Радишић ковач; Срб. Школа у Фелдварцу; П. Чолић. окр. шк. управителв, и Срб. Школа у Турш; народне Школе у Надалго, Жаблго, Чуругу, Сентивану, Госпођинци, ])урђеву, Тителго, Локу, Вилову и Мошорину; у Новом Саду: Андр. Монашевић парох, Јосић учителв и ЈосиФ Матић Машр; Марко Крстић аудитор у Тителго; Ар. Илић и Ев. Вучић учителБн и Теод. Јеремић надзирателБ у Мартоношу. (Списак ће се продужити.)

Издав и уређуе Никола Вукићевић. ! . Брзоупском Андрив Вагнера и друга.