Školski list

— 383 —

Молбепице иаџарски иисаие и управљене на кр. уг. миниетарство богочасти и јавне наставе шаљу се до 31. јан. 1882. по нов. кал. управном одбору крашовско-серењске жупаније у Лугош.

РАСПИС ШРАД1 Да би од своје стране допрпиели живљем полету наше педагошке књижевиостп, расиисујемо овиу награде аа три иајбоље педагошке расправе, које ће у течају годипе 1882., нзаћи у „Школском лмсту " Прва је награда три дуката. друга два дуката и трећа једаи дукат. Које расправе заслужују награду одредиће умољени иресудиоцн, који су изван нашег уредништва и којнх ћемо имена у своје време саонштивд. Награде ове могу добити само народнп учитељи и учитељице. Расправе морају бити оригинали«, а при досуђивању награде неће се узимати обзир на обим расираве, него само на ваљаност. Код расправа, које се натичу за награду, ваља то одмах при шиљању њихови писци да назначе Иначе им стоји на вољи, да или одмах своје име потпишу или да га у запечаћеном писму својој расправи додаду. Писма уз ненаграђене расправе доцније ће се упиштити. Уредништво се нада, да ће овај први раснис награда наћи одзива у нашем учитељству и да ће оно многобројно окушати своју снагу у утакмици, на коју га нозиваме и која може бити само од користи за српску школу. У Сомбору 31. децембра 1881. Уредништво „Школскога листа-"

ПОЗИВ М ПРЕТПЛАТУ НА п ШК0ЛСКИ ЛИСТ" ЗА ГОДИНУ 1882. Овим бројем завршује се тринаести течај „Школскога листа" и излази иретплата скоро свима нашим претилатницима. У програму листа и начину излазења неће се ни идуће године ништа мењати, а биће озбиллта брига уредништва, да „Школски лист" буде сваком годином све бољи и бољи. У нади да ће нас