Školski list

— 36 —

Краљевцу код Ренаша, Соки, Гадуи за учитеља Станка Љубића у Босанскои Новоме.

Јавна з а х в а л аДична породица Марије, Николе и Љ^бе Вујатовић из Петриње дарсвалаје диа велика комада нлатна на рубине (кошуље) и неколико марама за жснску децу, сиромашннм ђацима наше Брђанске и Дрљачке школе. Дар је тај н^шлм ђацима, на бр< ју њих 23, на ирви дан божића после свете литуЈфије пред шногсбројним народом подељен, а породици Вујатовића на дару захваљено. Бог нек поживи такве српске породице, као што је Вујатовићева, кад божићне праздиике тако хришћански проведоше, а децу иашу обрадоваше, — Бог и ки обрадовао здрављем и сваком од Бога срећом, а од нае у име наше школске деце срдачна им хвала! У Брђани 1. Јануара 1890. —Дане Срдић, учитељ. Павао Пајић с. р парох. Родолуб Иајић с. |>. администр. Четвртковачки.

УПРАЖЊЕНА УЧИТЕЉСКА МЕСТАТражи се учитељ на србској вероиеповедној школе у Рудни у жуп. Торонтадској. Плата је 400 Фр. уживзње 4 ланца земље и једне велике баште (ово од 1. окт. о. г.), стан п 15 фр. у име огрева, а 20 Фр. у име пероводС1ва. Молбенице се имају до 1. Марта о. г. но нашен местном школском одбору у Рудни поднети. У маленом селу Бођану у Бачкој тражи се учител. на србко) вероисповедној школи. Плата је 50 Фор. у новцу, један и ио Фртаљ ораће земљо, иа коју учител. порез нлаћа и слободан стан са две собе, кујном и баштом. Молбенице се имају до 28. Фебруара поднети преч. г. Платону Стојачковићу игуману манастира Бођана и председнику школ одбора (Во^уап, рег Вас§.)

II € П Р А В А К. У прошлои броју између више иањих погрешака поткрале су се и ове: на стр. 10. у четвртои ставу стоји : али је у помоди љега, а треба : у дочеткулета био оболео, њега и т. д. На стр. 13. у другом ставу место: Тихомиља Ђурићева треба : Грујичића. На стр. 16. под; „Разна" у место : Жениху и цевести иолимо -- треба да стоји : желиио . . . исто се овим исиравља. Дужници „Школскога Листа" од прошлих и од ове године, који со још до сад нису својој дужности одазвали, позивају се, да то у што краћеи року учнне. У Сомбору 15. Фебруара 1890. Адиинистрација „ШКОЛСКОГ ЛИСТА." Издајв и уређује : НИКОЛА Ђ. ВУКИЋЕВИЋ. Штампармја А. Мужака у Сомбору.