Školski list

ШКОЛСКА ОБЈАВА. У срнској вишој девојачкој школи у Сомбору почиње се школска 1893/4. година 1. Септембра по старом календару. Уписиван.е је 1. 2. и 3. Септембра пре подне од 9—11 часова. Родитељи са стране нмају своју децу довести и уписати код поднисанога управитеља у здању србске учитељске школе Сомборске. Примају се ученице, које су свршиле четврти разред србске основне школе и 10. годину живота навршиле. Ученице из V. и VI. разреда народне школе могу бити примљене у старије разреде, ако на нријамном испиту покажу довољан успех из оних предмета, који се у I. относно у II. разреду више девојачке школе ове уче. Породице, које желе на стану и храни држати ову женску децу имају се пре тога пријавити подписаноме, а исто тако и родитељи дечији нека се изволе најпре код управитеља раснитати за места, на тек онда нека уговарају за стан и храну своје деце. У Сомбору, 10. Августа 1893. Никола ђ. ВукиЂевиЂ, управитељ.

ЈАВНА ЗАХВАЛА. Долепотписана се налазим побуђена, да и јавним путем изречем своју најтоплију захватност, срп. цркв. општини Тамишградској на стипендији од 120 Фор., коју сам нуне две године уживала, те сам започете науке довршити могла. Сомбор на Петров-дан 1893. год. Марија В. ЈакшиЂа, сврш. приправница.

ЈАВНА БЛАГОДАРНОСТ. Благородном г. Павлу ПЛ. Јеремићу велепоседнику у Вел. Кикинди. На Вашем лепом и племенитом, а уједно и изненадном дару „Школ. Листу", слободан сам замолити Вас: да примите израз моје најсрдачније благодарности Истоветни израз и цркв. школ. општине. У Гаду, 3/15. Јуни 1893. год. Јаков Ј. Пасков, срп. учитељ. Шв#' Умољавамо сву ону господу учитеље, и славне црквене обштине, који „Школски Лис " иримају, а до сада нам претплату послали нису, да то што скорије учине, јер другчије не можемо лист уредно издавати. ИзДАЈЕ И УРЕђУЈЕ : НИКОЛА ђ. ВУКИЋЕВИЋ. Штамларија Ф. БИТЕРМАНА у Сомбору.