Školski list

— 80 —

Ј. - ■* за иодпредседника исте комисије наименован је најиречастнији г. Јован Борота ирота Старобечејски и члан Школ. Савета, а за духовног члана исиитне комисије наименован је најпреч. г. ЈБубомир Купусаревић прота Сомборски. Благодареније ће бити на Петров дан, а 30. Јунија објавиће се оспособлење и прочитати разреднице. Зидање нове учитељске гаколе. На земљишту, које је Бзегова Светост Патријарх у главној улици Сомборској за учитељску школу одредити изволио, срушена је стара кућа и иочео се копати темељ за ново здање мушке учитељске школе, које ће се трошком Његове Светости сазидати.

УПРАЖ&Ш УЧИТШКА ШЕСТА. — Тражи се србски учитељ у Сегедину. Плата је 420 Фор. од варошке обштине; 200 Фор. од црквене обштине, 100 Фор. за перовођство; 10 Фор. из закладе Михаила ЛеФтера ; стан и 4 хв. меканих дрва, којима се и школа грејати има. Молбенице до 19. Маја имају се правосл. срб. цркв. обштини у Сегедину поднети. Служба се наступа 1. Септембра о. г. — У Гладу тражи се учитељ. Плата је 300 Фор. стан са мало баште и 2 хв. дрва. Рок 20. Јуни. Звање се ирима 1. Септ. — Србска православна црквено-школска општина у ЦурачиИу (код Д. Тузле у Босни) тражи учитељ за III. разредну школу. Плата: 300 Фор. за перовоЈјство 100 Фор. стан, огрев и врт. Рок је до 1. Јунија о. г.

НОБЕ КБИГЕ. Светгс Сава ерпски учитељ и иросвјетитељ , нанисао Симеон Кончар у спомен 300-годишњице сиалења моштију св. Саве. Издање српске штампарије у Загребу. Загреб, српска штампарија 1894. Због нагомиланог материјала изостају из овог броја „Поздрави приликом четрдесетогодишње ирославе Н. Г Б. Вукикевића." Умољавају се ионово сви они, који лист овај иримају, а досада нам предплату послали пису, а такође и они, који дугу]у за „Школски Лист" од прошлих година, да нам што скорије новце пошљу; јер су нам за даље издаван>е листа нуждни. Администрација „Школскога Листа.', ИЗДАЈЕ И УРЕђУЈЕ : НИК0ЛА ђ. ВУКИЋЕВИЋ.

Штампарија Ф. БИТЕРМАНА у Сомбору.