Školski list

— 24 —

непзмерну мидост божију, лечничким рукоиођењем и њежном пегом родитељском, спојој бољи олакша. Честита општина туријнска, упажавајући је као добру и савесну учитељицу, за сво време болести, давала јој је потпуну плату, засебно плаКајући замепицу јој Али бољетици не беше лека, она све више отилаше маха и ево најзад опреми нокојницу у мрачни, хладни гроб... * * * При растанку овом драга иокојнице, стадох ево на место ово, да се у пме свих твојих познаника и пријатеља с тобом опростим. Радом својим оставила си неизгладиву успомену у срцима млађаних поколења, које сп ти најњежније васпитавала и обучавала, ударајући им основу за даље усавршавање. Животом евојим, учврстпла си вечити спомен међу пама пријатељпма, знанцима и поштоватељима твојим. Пођи сада с миром, путем овим којим сп пошла, нека ти се дух весели међу ликовима избраника господњих, а утруђеном млађаном праху твоме нека буде лака црна земл.а !

НЕКРОЛОГ.

С тужним срцем јављамо, да је наш врли салруг ИВЛН М. ПОПОВИЋ срп. нар. учитељ у Сентомашу носле кратког боловања у 29. год живота свога 11. јануара о. г. преминуо у Новоме Саду. ВЕЧНА МУ УСПОМЕНА! У Сентомашу 12. јануара 1897. године. Збор. срп. нар. учитеља у Сентомашу.

ј Кузман Мунчић добротвор пародни, преминуо јо 6. децембра прошле године у Великом Еечкереку, у 69. години своје старости. На добротворпе цељи оставио је своту од 80,000 Фор. а. вр. — Супруга му, која је у животу, одредиће цељ на коју ће се приходи од поменуте своте употребити. Закладом ће управљати в. сл. Саборски Одбор. — Слава народном добротвору Кузману Мунчићу ! Т Видосава Пајти^ева учитељица у Турији преселила се у вечност 11. децембра прошле године овде у Сомбору, где је 12. и. м. уз саучешће грађанства и пратњу приправника и приправница па св. успенском гробљу опојана и сахрањена. — На онелу у св. успенском храму, говорио је опрошта Ј н У Р еч учитељ овдашњи г. Ст. С. Илкић. Т Видосава ВукадиновиЂа учитељица у Пачиру, преселила се у вечност у цвету младосги своје у 21. години, на појутарје св. Саве 15. јануара т. г., а сљедећега дана уз саучешће грађанства и пратњу приправника и приправиица по претходном опелу у саборном св. 3)урђевском храму, иредана је матери земљи на св. успенском гробљу овдашњем. — Оироштајну беседу изговорио је приправник III. године г. Данило Милојевић.