Školski list

— 32 —

ј■ Јованп ЂуриК <, који је обновљену ову школу отпочео и вредно до емрти му брзе и изненадне служио. Поводом те нлемените побуде решио је наставнички збор у седниди својој држаној 11. новембра 1897., да школа ова лодигне скроман споменик на гробу покојниковом. Но како је ова школа сирота, те нема довољно средстава да сама подигне и ако скроман но достојни сцоменик, то се овим обраћа наставнички збор на пријатеље и поштоваче покојникове, којих је покојник за живота много бројао, са молбом, да би били добри нритећи прилозима, кош би се употребили за подизање спомен-плоче на гробу покојникову. Рок стицању прилога је Ускрс, да би се споменик о Спасову-дне могао подићи. Прилози се шаљу или на потписани збор или на благајника одбора за подизање с-поменика, на г. Симу Вуксана учитеља. У Пакрацу, 1. Фебруара 1898. Наставнички збор срп. мушке учит. школе пакрачке.

ЈАВНА ЗДХБАЛА. Поводом смрти наше премиле и незаборављене кћери, односно сестре Марије Вукадиновић учит. приправнице, побуђени се налазимо срдачно благодарити: Пречасном свештенству, за благочино опело ; наставницима и ученицама те ученицима сомборских учитељских школа, који су на одар покојничин венац положили и на погребу учествовали, те тиме нашу голему тугу ублажили. Топлу нашу благодарност нека изволе примити г. г. Светозар Радашин и Михаило П. Анокић учит. прииравници, који се у лепим и дирљивим говорима с покојницом онростише ; г. г. Груја Петровчанин и Стеван Гердец, први што је круну, а други венац носио и све остале госпођице, које су поред круне, венца и одра ишле, те тиме спровод уведичале. Поштованом грађанству, које је на спроводу учествовало, а такође свима који су нам усмено или писмено своје саучешће изјавили, овим путем се срдачно захваљујемо. У Сомбору, 14. Фебруара 1898. год. У име ожалошћене породице и многобројне родбине: Никола ВукадиновиЂ, отац.

Одговори з7-ред1з:и:ххпгва. Чланак за ваграду: „Када би ое поправило учитељско стаље?" почеће се у иду кем броју штампати. П. Т. у Ади. Чланак „0 школи и раду" примили смо. Хвала Вам. Ј. Ј. К. у Пакрацу. Послато примљено, ући ће скорим. Иоздрав. М. Б. у Кикинди. Ваши чланди штампаће се у идућим бројевима. Хвала Вам

ИзДАЈЕ И У РЕђ УЈЕ : НИКОЛА ђ. ВУКИЋЕВИЋ. Штампарија Ф. БИТЕРМАНА И СИНА у Сомбору.