Službeni list Srpske književne zadruge

пење

Ту

девојачком друштву у Вел. Кикинди, Стевану Благојевићу, благајнику штедионице у Шиду, Стевану Страјинићу, тајнику српске црквене општине у Осеку. Тадији Костићу, свештенику у Горњем Милановцу, и Тихомиљу Остојићу, професору у Новом Саду.

Председник. Прима ли екулштина да се именованој гтосподи повереницима призна добротворско право, искаже јавно признање и изјави захвалност на труду око унапређења Задругиних интересаг (Прима.) Господо, сад је на реду тачка шеста: избор два члана управе.

По реду којим се бирају престали су бити чланови управе, ако их скупштина на ново не би изабрала, т. г: Љубомир Јовановић и Љубомир Стојановић. — (Вичу: нека остану иста господа).

Молим вас, господо, како мисли скупштина да се ово питање решиг Мислите ли гласањем или на други који начин да се изврши изборе — (Чује се: нека остану исти!)

Предложено је да у управу Српске Књижевне Задруге од сада опет уђуи у њој буду и за нових пет година: г. г. Љубомир Стојановић и Љубомир Јовановић. — Прима ли скупштина овог — (Прима.) — Је ли ко противан» — (Није.)

Прелазимо на тачку седму: избор прегледача рачуна за ову годину. За прошлу годину били су изабрани г. т. Милутин Марковић и Урош Благојевић. Кели ли когод да се та лица промене или да остану и даљег — (Кажу : тоје један терет. Треба их замолити да пи даље остану).

Има реч г. Љуба Јоксимовић.

Љуба Јоксимовић. Ја хоћу за прегледаче Г. Т. Ацу Станојевића и Јована Томића.

Председник. Господо, прима ли скупштина да остану исти прегледачи рачунаг — (Шрима се.) Оглашујем да је примљено.

Остаје још осма тачка дневнога реда. То су предлози које управа скупштини подноси, али које ова треба да прими са "/, гласова. |