Službeni list Srpske književne zadruge

"= Ље — их

ТУШ

сећамо, а радо би се примио тога посла, а 2.) може бити пзабран пи неко ко случајно сада није члан Задругин. Зато би било боље ако скупштина остави управи да она према потреби избере петорицу, с тим да нова скупштина, до године, потврди тај избор.

Има реч г. Трифковић.

Марко Трипковић. Слажем се с вама, само имам да напоменем или упитам: да ли може бити овде тај који би хтео да буде изабран, а није члан Задругине На послетку, требало би му оставити довољно времена па да се упише. Ја не бих био расположен, а можда ће се наћи још когод који не би био расположен према томе: да се у управу бирају људи који нису чланови.

Председник. Молим Вас, господине, да се разумемо. Члан је Задругин само онај, који је платио чланарину за годину у којој смо. Може неко 8 година бити члан, а за девету ако није на. време положио члански улог — тај није члан. Друго је п то: што се овде можда нећемо сетити оних људи који би се избора примили кад би били изабрани, јер данас нису ту. Ја нпр. поуздано знам за једнога човека, да би се избора примио, али сада није овде.

То нека буде као један оглед: да управа у случају, кад јој се укаже потреба у току године, може изабрати заменика коме члану свом. Дакле: прима ли ово скупштина > — (Прима).

Љуба Јовановић. Молим вас, сад је на реду друго што вам предлаже управа:

ПРЕДЛОГ

Управе Српске Ењижевне Задруге седмој годишњој скупштини задругарској.

Како је искуство доказало потребу да се у неким местима на место управиних повереника, а негде и поред повереника, поставе нарочити продавци који као награду не би имали права и одликовања досадашњих повереника, нето нарочити новчани добитак, управа има част предложити скупштини ову одлуку: