Službeni list Srpske književne zadruge

ТХИ

вреде корице једнога кола, или рецимо само једне књиге ит. д. уверио сам се да не може бити друкчије. Што те циФре расту разлог је тај, што се и број чланова непрестано повећава. — Што се тиче куповања штампарије, налазим да би било штетно. јер би Задруга имала много више трошкова.

Живојин 0. Дачић. Ја мислим рећи нешто и о самој Задругиној експедицији. Ја мислим да се Задруга много штети због доста осетних поштанеских такса. Ми видимо да су многе друге корпорације које имају много мање заслуга од Српске Књижевне Задруге, ослобођене од поштанских такса. Не би ли било на своме месту: да се управа постара, да онамо где буде требало изради да и Орпска Књижевна Задруга ужива ма какву повластицу у томе погледу, јер и иначе не ужива никакву материјалну помоћ.

Председник. Господо, до сада су била два предлога. ... Има реч г. Јоксимовић.

Љуба Јоксимовић. Кад сам се јавио сада за реч, значило би да ће да буде п пети, али то није. — По члану 21. или 22. „Правила“ стоји: да треба на 830 дана раније поднети предлоге управи.

Председник. Молим вас, господо, Правила гласе: „Предлози за скупштину редовно се подносе управи за тридесет дана пре скупштине, и управа их на дневни ред ставља. Преко овога правила на самој скупштини учињени предлози примиће се на претрес само онда, ако тако одлучи две трећине присутних чланова“. Шрема томе, и на самој Скупштини се могу предлози подносити.

Љуба Јоксимовић. То би било да није већ прешло 12 часова.

Љуба Јовановић. Ја мислим да би одлуку . 0 поднесеним предлозима требало донети у облику резолуције.

Паја Маринковић. Овде су данас пала два предлога управи. Управа, у колико је менц познато, већ се о њима бави и има још нешто да раз-