Službeni list Srpske književne zadruge

СРПСКА КЊИЖЕВНА ЗАДРУГА

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СРПСКЕ КЊИЖЕВНЕ ЗАДРУГЕ

Ton. III. Београд, 25. децембра 1909. Бр. 4.

прва

Повереницима и задругарима жели управа Српске Књижевне

Задруге да у здрављу проведу светле празнике рођења Христа

(Спаситеља и дочекају ново лето, корисно по њих и њихов напредак у свакоме погледу.

=

Повереницима и задругарима.

].

Експедиција ХУШ кола (1909. год.) свршена је, у колико су за то коло Задрузи приспели улози, а чим кога дана стигну даљи улози, одмах се шаљу књиге. Зато се моле повереници и задругари, који су послали улоге, а можда још нису добили књига, да то одмах јаве Задрузи, како не би прошао прописани рок за рекламацију и за Задругу и за задругаре.

П.

Одбор Стаменковићеве Задужбине уступио је Задрузи растурање Задужбинских издања за све крајеве ван Србије и Црне Горе (где их растурају министарства просвете) с тим да Задруга пошље свакоме поверенику књиге за све задругаре и по неколико примерака за месну народну школу ради поклањања ученицима, како је то желео завештач. Задруга је према томе почела растурање 3. свеске „Зло и добро у нашем народу“ од Жив. О. Дачића, и то у крајеве Банат, Бачка, Срем, Славонија и Хрватска, пошто је ова свеска за Босну и Херцеговину и Далмацију раније већ послата у маси. Задруга ће у ове крајеве, куда је послала 3. свеску, ускоро послати и 1. свеску „Родољуб“ од П. Буржеа и 2. свеску „Шта ћемо и како ћемо“ од П. Аршинова, а од године ће уредно слати годишње издање у све крајеве ван Србије и Црне Горе. Моле се повереници да ове књиге, када их приме, раздаду искључиво својим уписницима задругарима (што ће им свакако и олакшати придобијање задругара), а вишак управитељу месне народне школе за добре ученике.

II].

Обраћа се поново пажња повереницима, да се од сада М коло може добити само без свеске 30., а од ! кола само свеске 1., 3. 5, 7., од УШ кола само свеске 51.528. 59. '206. а од XV koma само свеске 101, 102. Према томе моле се повереници, да никако не примају претплату на цело Il, УШ и ХУ коло, већ само на поједине свеске од њих, а на М коло само онда, ако купац пристаје да га узме без свеске 30, па и онда за 10 динара, односно круна.