Srpski književni glasnik

вОО Ž Gpuckn hIbMu;kRBBHM Paacuann.

да за остале рукописе Књиж. Одбор задржава. себи право. ла у појелиним случајевима рети, да ли да се врате.

Из Главног Просветног Савета. — КБ6. састанак, 5D. априла. 1902. — Према рефератима Г.Г. Јована НИ. 'Томића и“ Миленка Вукићевића, професор. о књизи: Историја

Српскога Народа од најетаријега до најновијега доба“ од проф. Јована. Ђорђевића, Савет је одлучио да се ова. књига, оваква каква је. не може употребљавати као уџбеник у средњим школама. — Према рефератима. Г.Г. Др: Душана Рајичића п Димитрија Ј. Путниковића о књизи. „Рачунски Задаци за ученике и ученице ТУ. разреда народне основне школе“ од Раше Митровића, учитеља, (авет је одлучио да се ова књига, оваква каква је, не може употребљавати као уџбеник у народним иколама.

817. састанак, 24. априла 1902. — Према мишљењу неколицине чланов: Сане о књизи : „Кроз Босну и Херцеговину“ од Михаила М. Станојев шћа, Главни Просветни Савет је одлучно: да се ова књига. може набављати само за књижнице народних школа · — Г. Драгомар М. Ћосић, учитељ, молпо је за одобрење, да се његова „Рачуница за Ш разред основне школе“ може употребљавати као уџбеник у основним школама. Савет је ову рачуницу упутио на реферат Г.Г. Др. Душану Рајпчићу П Димитрију Ј. Путниковићу. — Г. Геца Кон, овд. књижар, молио је за одобрење, да се „„Склон човечјег тела“, који је он уз молбу полнео, може употребљавати у народним и средњим школама као помоћно наставно средетво при учењу Познавања. човека. Савет je одлучио да се ово помоћно наставно средство може употребљавати у вишим разредима народних, средњих и стручних школа. — Према реферату г. Павла Т. Тодоровића о књизи: ..Ноука о пчеларетву“ од Милоша Пајевића, Савет је одлучио: да се ова књига, оваква каква је, не може препоручити ни за поклањање ученицима народних школа о годишњим ипсенитима, нити ученицима Боголовије за помоћну књигу при изучавању пчеларства.

—А———_ CI

ВлАСнНИК, СВЕТ. С. Симић. -— УРЕДНИК, Богдан Поповић.