Srpski pčelar

једно са Ханемановом решетком по 4 фор. комад, а мед липовац, багреновац и гавезовац по 50 нов. килу. Орискмл« / Да би „Српски Пчелар“ постигао своју сврху и у истини био српски пчелар, уредништво умољава све наше пчеларе, да му доставе своје пме и презиме, место где живе и занимање, даље број и врсту својих кошница, или кратак опис свога пчелињака, каква је околпна што се тпче паше, колика је продукција меда, коме и како се мед продаје и т. д. Све ове и сличне ствари најбоље ће наши пчеларп уредништву овога листа доставити у облику кратких пчеларских дописа. Уредништво „Српског Пчелара" отвара и рубрику за питања ii одговоре зато сваком пчелару на услузи стоји да ставља питања из пчеларства, на што he по могућности сваки добити одговора, чиме ће се дотични п другп пчелари корпстити моћи. Славна уредништва пољопривредних листова и писце књига којп се и пчеларства тичу молимо да нам у замену и приказ своје лиетове и књиге шаљу.

Одговори

F. Ники Давидовибу, учитељу. Будва. Не бпх вам савјетовао да из плетара вадите cahe е ројем и да пренашате у американке. То је врло тежак посао. Боље he бити да купите маторке плетаре. па од њих ројеве да стресате до године у американке. То је најсигурнији и најлакши пут, којим ћете доћи до пуних американки. Американка са Ханемановом решетком кошта 4 фор. и можете је код мене добити. Остале справе добићете код Franz Kiihne. Budapest. I. Attilagasse Nr. 151. Поздрав пчеларски. Јов. Живановиб

Јов. Живановић

20

Пре.тилата, огласи и рекламације шаљу се управи Српске Манастирске Штампарије а рукоииси и све што се тиче уредништва шаље се Ивану МаширевиЋу гимн. катихети у Ср. Карловце. Претилату за Србију арима књижара Мите СтајиЋа у Београду. За огласе и објаве плаћа се 6 новч. од једног реда ситник слова а за жиг сваки пут по 30 нов. Неплаћена писма се не прпмају. Рукописи се не враћају. Издаље и штампа Српоке Манастирске Штампарије.