Srpski pčelar

t Лина жена славнога Берлепша рођ. 27. аирила 1829. умрла је 29. марта ове године у 69. години својега живота. Била је научена, женијална жена, знала је много језика, забављала се и пчеларством, похађала је скупштипе њемачких и австроугарских пчелара. Дака јој земља.

Српским пчеларима.

Мени су одавна моји пријатељи савјетовали да се не упуштам у борбу са Јов. 11. Јовановићем, братом биоградске пчеле туђице, јер је с таком пезналицом и подметачем немогуће водити борбу о самој ствари. Из 4. и 5. броја биоградскога види се јасно да су моји пријатељи имали потпуно право- У тијем бројевима има опет чланак против мене, из којега се види сасвијем јасно, да је Јов. П. Јовановпћ на путу у Стењевац или Деблинг. Разумије се дакле да ми тијем престаје бити противник, и ја ћу се молити Богу ради нспДдеш/А егш. Гл. уредник.

148

W* Дужницима. Све дужпике молимо да дуг свој одуже што нре Ми ћемо ових дапа дужницима разаслати и писмепе опомене па ако и на њих не одговоре, ми ћемо употребити други пут, којим ћемо ми доћи до опога што тражимо а пехатне ће платише доћи до излишних трошкова и неприлика, као што смо то већ са некима и учинили и показало се корисно. Власници Јован Живановић и Иван Маширевић. Претилата, огласи, рекламације, рукоииси и све што се тиче уредништва шаље се уредништву „Српског Пчелара“ у Ср. Карловце. Претилату за Србију ирима Пчеларско-воћарска задруга у Београду. За огласе и објаве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова а за жпг сваки пут но 30 пов. Неплаћена писма се не примају. Рукописи се не враћају. Штампа Српске Манастирске Штампарије.