Srpski pčelar

Л Мање рупе на кантама за мед можемо затворити, акс прилеппмо беланцетом на рупу једноструко пли двоструко парче станијола. (Станијол је оно сребро у које је увијена чоколада, сапун и т. д.) A Тежина роја. У кгр. стаје 10.000 обичних пчела, које се нису изројпле. Лчела пак које су као рој изишле из кошнице стаје у 1 кгр. само око 7500, јер су пуне меда. Рој од 3 кгр. има 22500 пчела, које у својим желуцима носе 900 грама дакле 1 кгр. меда.

Књижевност.

Пољоиривредни календар за иросту 1906. годину издање српскот нољопривредног друштва уредио Милан Т. Грковић. Година XIV. Београд. Штампано у државној штампаеији краљенине Србије 1904. Препоручујемо нашим екшгомима овај календар, у којима ће наћи лијепих и поучнпх чланака из пољске привреде.

( ОГЛАС > 1 V Ч Ко има на продају меда, нека се обрати на у- z < редништво „Српскога Пчелара" и нека каже > 3 какве је врсте мед и по што га даје. £

16

За све што се тиче администрације од I. јануара 1903. треба се обраћати на „Српску пчеларску задругу у Руми“. Рукописе, књиге и листове у замену и друго што се тиче уредништва, треба шиљати на: Уредништво „СРПСКОГА ПЧЕЛАРА“ у Карловце. Власник и издавалац Српска Пчеларска задруга у Руми. Штампа Српске Манастирске Штампарије 1905. 7.