Srpski sion

С ТР. 624.

„СРПСКИ СИОН."

Б Р . 38.

135

ЕДИКТ.

1 — 3

Усљед молбе Димитрија Банца, кројача из Осека, да би од супруге своје Дамјанке сада непознатог боравигпта коначно разведен био, настојећим нозива се речена Дамјанка, да у року од 6 месеци од првог увршкеља едикта овог у

новине, Конзисторнји овој или сама лично предстане или место свога пребивања пријави, иошто ће иначе против ње поведена бракоразводна нарница и без ње окончана бити. Из седнице Архидијецезалне Конзисторије у Карловци 27. августа (8. септ.) 1891. држане. Архидијацезална Конзисторија.

ш

Част нам је учтиво саошптити иогатоваиој српској публици, да смо уз нагпу давно постојећу штампарску и књиго - издавачку радњу, коју смо 1874. у ведиком размеру одночеди радити — отворили сада још и добро уре^ену књижарницу са музикалијама, разноврсним писаћим и шкодским прибором, у великом избору, као и свима оним многобројним врстама робе снабдевену, које врсте овамо спадају, Исту радњу нашу сместиди смо у нарочнто за њу удешеном лепом локалу своје куће у дунавској улици, где се од више година нећ и остале наше сваком добро иознате радње налазе, те нарочито молимо п. н. славне цркв. школ. одборе, председнике и старатеље општинске, г.г. свештенике, учитеље и све пријатеље ширења српске књпге, да се изволе својим налозима обракати овој новој књижарници и тиме почастити и потпомоки ово ново подузеке наше. Сваки налог и наручбину извршићемо брзо, тачно и савесно, а све најумеренијом ценом. Налоге оиштинске и цркв. школ. одбора обављаћемо по жељи врло радо и на почек, да нам се рачуни плате поеле четири месеца дана. У НОВОМЕ САДУ, Септембра 1891. ИЗДАВАЧКА КЊИЖАРНИЦА И ШТАИПАРИЈА А, ПАЈШЋА.

„Српеки Сион " издаз! сваке недеље н" великом табаку. (=) Претплата и огдаси шаљу се накладној шшамаарији Дена иу је: За Аустро-Угареку, Босну и Херцеговину на (•) А. ПајевиИа у дунавској улици, а рукоииси уреднику Сави годину 4 Фор., на по гпдине 9. фоп ,. а на четврт године ж ПешровиНу у Нови Сад. 1 Фор. За сшрано земље на гпдину 5 фођ - И з Србије ирима <=> За огласе и објаве плаћа се по 6 новч. од једног реда претплату књижара В. Валожића у Београду. >1< ситних сдова, а за жиг сваки пут по 30 новч. Поједини бројеви стају 10 новчића. V«) Рукописп се не враћају.

издање и штамиа а. пајевиђа у новоме саду