Srpski sion

С тр . 192.

„СРПСКИ СИОН."

спроводу. Опелу је приоуствовао и владика Никанор. По свршеиом опелу попео се на проповедиицу прота Алекса Илић, пенсиоповани председник консисторије, и држао је посмртни говор, у коме је изпео л;ивот, рад и заслуге нокојникове. После тога настало је иоследље целиваље и за тим се пратља кренула од саборне цркве на гробл.е код цркве Св. Марка, где је покојннк сахраљен. Напред су ношени венцп, за тим заклоиац од мртвачког сандука, па су онда ишле иевачке дружине: „Београдско", „Станковић", богословско, ђаци гимназије, свештенство, па мртвачка кола с отвореним сандуком, у коме је било тело покојпиково. Одмах за колима ишли су: владике Мојсијс у епискоиској одежди, Ннканор у обичном егшскопском оделу, па заступник министра просвете министар спол.них послова МИЛа Кр. Ђорђевић а за љима родбина и остали свет. Испред пратље и иза мртвачких коЈга ишла је непрегледна гомила света, која се једва кретала у тесним улицама. Нека милостиви Бог нодари рајско насел.е митрополиту Теодосију Мраовићу!

0 Г ћ А С И. СТЕЧАЈ. 23 - г - 3 На упражљено место пароха у Карловчићу са платом VI. разреда, овим се стечај отвара. Који желе место то получити, имају своје ваљано устројене молбенице, ако су из стране епархије путем своје надлежне консисторије, иначе путем надлежног им протоиресвитера до конца априла о. г. овамо поднети. Из седннце консисторијалне у Карловци 10. (22.) марта 1892. држане. Архидијецезална консиеторија. СТЕЧАЈ. 24 ' Ј " 3 На упражи.ено место пароха у Ердуту са платом VI разреда, овим се стечај отвара.

Који желе место то получити, имају своје ва љано устројене молбенице, ако су нз сЈ -ране епархије нутем својо надлежие консисторије, иначе иутем надлелшог им протопресвитера до конца априла о. г. ог.амо иоднети. Из седнице коисисторијалне у Карловцн 10. (22.) марта 1892. држане. Архидиједезална конеиеторија.

СТЕЧАЈ. > 7 Овијем се исписује стечај па звап.с би љсжника епархијске консиеторије пакрачке са плаТОМ ОД 600 Фор. ГОДИШЉИХ. Молитељи имаду иоткријепљене молбенице своје ноднијети иотписаној консисторији иајкасније до 8. аирила о. г. Из сјеДнпце епархијске консисторије у П акрацу 13. (25.) Фебруара 1892. Епарх. консисторија пакрачка.

СТЕЧАЈ. 2-з Овијем се исписује стечај на звање фишкала еиарх. консисторије пакрачке са платом од 300 Фор. годишљих. Молитељи имаду поткријепљене молбенице своје иоднијети потписаној консисторији најкасније до 8. априла о. г. Из сједнице енарх. консисторије у Пакрацу 13. (25.) Фебруара 1892. Епарх. консисторија пакрачка. "

С Т Е Ч А Ј. 3 - 3 На упражљено место системизованог помоћника у В о ј к и са платом V. разреда, овим се стечај отвара. Који желе место то иолучити, имају своје ваљано устројене молбенице, ако су из странс епархије путем своје надлежне консисторије, иначе путем надлежног им протопресвитера до конца марта о. г. овамо поднети. Из седнице консисторијалне у Карловци 17. (29.) јануара 1892. држане. Архидијецезална консисторгда.

& | „Српски Сион" |> нзлази сваке недеље на великом табаку. Цепа му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 Фор., на но године 2 Фор., а на четврт године 1 ®ор. За стране земље на годину 5 ®ор. Из Србије ирима нретнлату кљижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

Претилата и огласи шаљу се издавачкој сриској кљижари и штампарији Крпће М Поповића на главној пијаци, а рукониси уредништву „ Срц. Сиона " у Нови Сад. За огласе и објаве нлаћа се но 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки иут но 30 новч. Рукониси се не враћају.

Издање српске књижаре и штампарије Браће М. Поповића у Новоме Саду.