Srpski sion

НЕДЕЉНИ Л1ЛСТ ЗА ЦРКВЕНО-ПРОСВЕТНЕ И АВТ0Н01НЕ ПОТРЕБЕ СРПСКЕ ПРАВ0С1АВНЕ 1ИТР0П0ЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ. тжжмштш ©итег В ласник : СРПСКИ ПАТРИЈАРХ ГЕОРГИЈЕ. - У редници : СЕРГИЈЕ ШАКРАК-НИНИЋ и САВА ПЕТРОВИЋ. """ —у НОВОМ САДУ 12. АПРИЛА 1892. "

ЗВАНИЧНИ ДЕО.

^ 1Р 1 8 Л © ^

Архидијецезалне Консисторије карловачке од иредмету исиитних Пречаени Г. Протопресвитер ! 'оводом тим, што неки свештеници д- не налазе за нужно својим нарохнјанима, који се жене из друге које парохије, издати испитно известије, без кога парох невестин не може испит дотичних у брак ступајућих лица обавити позивате се Преч. Ваша, да парохијском свештенству Протопресвитерата Вашега наложите, да у будуће из своје парохије у другу парохнју на испит нолазећим женицима нужно са званичним бројем и печатом провидети се имајуће иснитно известије нздати има. Подј едним упозорићете свештенство Протонресвитерата Вашега, да је под строгом

10. (22.) марта 1892 бр 99. ех 1892. нздана у и брачних нзвестнја одговорношћу забраљено странога парохијанина венчати без ваљано истављеног брачног известија и у том случају, ако је жених можда допринео диспензацију, која не даје нити може дати таково овлаштење, да се венчање безусловно обавити може, већ напротив забрањује венчање у случају, ако мимо дотичне њоме одклоњене брачне препоне постоје још друге какове каноничне или политичне препоне, које душепопечитељ из брачнога известија односно из брачних иеправа дознати старати се има. Из седнице Архидијец. Консисторије у Карловци 10. (22.) марта 1892. држане. ГЕОРГИЈЕ с. р. Патријарх. :х-> »