Srpski sion

С тр . 268.

,СРПСКИ СИОН."

вр. 16.

се заузму да се ие угаси ова колевка сриске митроиолије. За тим се у леиом и тонлом говору опростио са љубљеним дијсцезаном епарх. шк. реФеренат Стеван В. Поповић. После ове опроштајне речи заклопише свештеници сандук и понеше га па рукама из цркве кроз двориште спископске резиденције и отуд кроз нијацу, на га унеше опет у саборну цркву. Око два сахата по подне спустише седог владику Арсенија у гробницу испод амвона, да борави вечни санак уз митрополита Путника и епискона Дионисија Поповића. Нека је слава и вечита успомена честитом н узвишеном архипастиру Арсерију!

I. ]5.

СТЕЧАЈ.

40,

Ради нопуњења упразњеног парохиЈског места у С т ар о ј Молдави, са платом четвртог разреда. Молитељи имају своје ваљано инструјисане прозбе путем својих власти најдуже до 15. (27.) маја о. г. овој Консисторији послати. Из седнице епарх. Консисторије у Вршцу 23. марта (4. априла) 1892. држане.

Бр. Е. 158.

ЕДИКТ.

2 з К. 185. ех 18У2. 1Ј/Ј,ипх. У бракоразводној парници Јелене Дабић рођ. Миланковић из Сомбора, против супруга свога Ђорђа Дабића, бившег становника и трговца сомборског, којему је место пребивања данас непознато, овим се позива исти Ђорђе Дабић, да у року од 90 дана од нрвог саопштаја овога едикта, иотнисаној консисторији или лично предстане, или мссто свога пребивања обзнани — ношто ће се иначе бракоразводни поступак и без његова учешћа у смислу закона довршити. Из консисторијске седнице епархије бачке, држане у Новоме Саду 17. (29.) марта 1892. Консисторија Епархије Бачке.

Г,р.

КОНКУРС.

зз.

3-3

Ради иопуњења од дужег времена већ унражњене парохије II еч в а р ск о - р ац - м е ч а н ск е са платом VI. класе, отвара се овим п о ново конкурс. Проситељи имају своје инштруиране са штемилом од 50 новч. снабдјевене молбенице за четирн недеље дана од првога уврштења овога конкурса у новинама „Српски Сион" консисторијуму овом поднети. Из седнице консисторијума енархије будимскс у Сентандреји, 12. марта 1882. држане.

Бр 71.

3 2, 3-3

КОНКУРС. Ради иопуњења парохије Д у н а- С е ч у ј с к е са платом VI. класе отвара се овим конкурс. Проситељи имају своје, као што треба инштруиране молбенице, са штемплом од 50 новч. енабдјевсне, за месец дана од првог уврштења овога конкурса у новинама „Српскн Сион" консисторијуму овоме поднети. Из седнице консисторијума енархије будимске у Сентандреји, 12. марта 1892. држане.

Бр. 73.

КОНКУРС.

34, 3-3

Ради иопуњења парохиј е Р а ц - Т и т о ш к е са платом VI. класе отвара се овим конкурс. • Просител.и имају својс, као што треба инштруиране молбенице, са штемплом од 50 новч. снабдјевене, за четири недеље дана од првога уврштења овога конкурса у новинама „Српскм Сион" консисторијуму овоМе поднети. Из седнице конеисторијума енархије будимске у С ентандреји, 12. марта 1892. држане.

Бр. 65.

КОНКУРС.

35, з-з

Ради попуњења парохије Литобско-Ј1анч у ш к е са платом VI. класе, отвара се овим конкурс. Проситељи имају своје, као што треба инштрујиране молбенице, снабдјсвене са штемплом од 50 новч., за четири недеље дана од ирвога уврштења овога конкурса у „Српски Сион" консисторијуму овоме поднети. Из седнице консисторијума епархије будимске у Сентандреји, 12. марта 1892. држане.

& <!>

„Српски Сион" излази сваке недеље на великом табаку. Цепа му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 Фор., на по године 2 Фор., а на четврт године 1 ®ор. За стране земље на годину 5 Фор. Из Србије прима нретнлату књижара В. В аложића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

Претплата и огласи шаљу се издавачкој српској књижари и штампарији Браће М Ноповића на главној нијаци, а рукописи уредништву „ С рп. С иона " у Нови С ад. За огласе и објаве плаћа се по 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки нут но 30 новч. Рукописи се не враћају.

Издање српске књижаре и штампар^џе Браће М. Поповића у Новоме Саду.