Srpski sion

ш

НЕДЕЉНИ ЛИСТ ЗА ЦРКВЕНО-ПРОСБЕТНЕ И АВТ0Н01Н.Е ПОТРЕБЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ 1ИТР0П0ЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ.

В ласннк : СРПСКИПАТРИЈАРХГЕОРГИЈЕ. — У редници : СЕР ГИЈЕ ШАКРАК-НИНИЋ и С.АВА ПЕТРОВИЋ. —@ј У НОВОМ САДУ 7. ЈУНА 1892. јф—'

ЗВАНИЧНИ ДЕО.

за православне вероисповедие српске народне основне школе у краљевинаиа Хрватској н Славонији са једиом, две, три и четири учитељске снаге. Ичдана наредбом српоког прав. наррдно-црквеног школскога савета од 7. (1!>) марта 1892. бр III. С. -јД Е 0 I. НАУЧНА ОСНОБА 8:1 нрапославне воронсповсдне српске народне шкоде у Хрватекој н Славонијн са једном учнтељском снагом.

I. НАУКА ВЕРЕ И ЦРКВЕНО-СЛАВЕНСКИ ЈЕЗИК, А.) НАУКА ВЕРЕ. Наставна цељ. Ученици и учеиице имају се унознати са основима вере и благонравности христпјанске и научити пропнсане од свете цркве молитве, символ вере и заповеди, и извеџбати се у црквено-словенеком читању, те тиме се има ум њихов образовати, срце оплеменити и воља на добро упутити и онм се имају тако спремити, да буду вернн синови свете православне цркве и иоштени људи.

I. РАЗРЕД. ГГринрема за прву наетаву у вери. Разговор «о родитељима п о Богу, као оцу небесиом, но упутству за прву наставу у вери од Н. Г Б. Вукићевића. 0 једном Богу у Светој Тројици. — Знамење часнога крста. (Прекрстити се.) Молитва Господља: „Отче илшх". Нрте из библнјске повести о створењу света и о првим л.удима. — 0 рају. — 0 првом грехЈ', кајан.у, казнп, о обећању искупитеља.