Srpski sion

Стр. 400.

„СРПСКИ СИОН."

Б Р . 24.

СТЕЧАЈ. 65, 2-з На унражњено место учитељичко отвара се стечај са нлатом 300 ®ор. у готовом новну, 40 Фор. у име иовторне школе, слободан стан, 2 хватадрва, два хвата сламе, 10 ®ор. у име баште, б Фор. за паушал. Изабраној учитељици сиадаће у дужност школ. уредбом нронисане нредмете у школи нредавати. Молитељке којеово место добптн желе, нека се пријаве овомеси. црквен. школ. одбору до 14. јула о. г. Из седнице главн. цркв. скупштине у Бега св. Ђурђу, 1. (13.) јуна 1892. год. Милан Михајловић, Анта Игњатов, перовођа. црквени нредсединк.

ЗА Г. Г. СВЕШТЕНИКЕ нрепоручујем врло финнх п добрих Ш Е ШII Р А II Ћ Е Л Е II У Ш А са разним најсолиднијим ценама, брзом и тачном иослугом. Поруке са стране такођер обављам и шаљем с платом у наточ (Касћнаћгае). Молећи за многобројну посету С поштовањем Петар Маржуш, шеширџија лређв А. Јекић и Маркуш у кући госл. Николића бр. 16. на главној пијаци 34, 3—3 У НОВОМ САДУ.

БЛАТНО КУПАТИЛО У МЕЛЕНЦИ (у торонталској жупанији, жељезничка етаница)

отвара ее 1. (13.)маја и траје до 3. (15.) еептембра. Ово купатило препоручује се свима онима који нате: од шкроФула и отечених жљезда, од реуматизма и костобо.ве, од тако зване неуралгнје, од сваковрсних рана, отока у зглавцима, од свраба и других кожних болести и т. д.

Част је управном одбору штов. посетиоце купатила и о томе известити, да се за доброг гостионичара побринуо. За даље извешће ваља се обратпти на У М е л е н ц и, априла 1892. Управни одбор купатила.

БРАЋЕ М. ПОПОВШ У НОБОМ САДУ код „еветог Саве" препоручује са свога богатог стоваришта следећеФОтограФије у величини 40 ' 60 сга ЊЕГОВА СВЕТОСТ ПАТРИЈАРХ СРПСЕИ ГЕОРГИЈЕ БРАНКОВИЋ. Енпсконе: Ареенија Стојковића, ТеоФана Живковића, Нектарија Димитријевића, Мирона Николића, Никанора Поповића, Михајла Грујића, Др. Никодима Милаша. Цена је нојединим сликама које су на фином картону вештачки израђене: Фор. Г20. затим: ВЕЛИКИ ТАБЛО СРПСКО-НАРОДНИ ЦРКВЕНИ САБОР од 1890. — Цена Фор. 2' — . Поруке са стране обављамо брзо и тачно с платом у наточ (Касћпаћте). Нови Сад, маја 1892. 47, 2- БРАЋА М. ПОПОВИЋИ.

рИр**' Наше пошт. претплатнике опоашњемо и удољавало, да нам новац што скорије пошљу да не би принЈ -ђенц били обустављати ил лист. АДМИНИСТРАЦИЈА „СРПСКОГ СИОНА".

„Сриски Сиои" излази сваке недеље на великом табаку. Ц Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 ®ор., на но године 2 Фор., а на четврт године 1 Фор. За стране земље на годину 5 ®ор. Из Србије ирима претилату каижара В. Валожића у Београду. Поједини бројевн стају 10 новчића.

Претплата и огласи шаљу се издавачкој срнској књижари и штампарији Браће М Поновића на главној пијаци, а рукониси уредништву „ Срн. Сиона" уНовиСад. За огласе и објаве нлаћа се но 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки нут но 30 новч.

Рукописи се не враћају.

Издање ерпске књижаре и штампарије Браће М. Поповића у Новоме Саду.