Srpski sion

Стр. 890.

])<'. 50.

ОГЛАС ДРАЖБЕ.

201, '2—3

Уирава манастира Гргетега издаваће путем јавне дражбе дана 3. (15). децем. о. г. Подашу као и Риболов у својој на Дунаву лежећој ади „Козјак" на три године иод закуп. Сваки који дражби пристунити жели, има 10% од извикане дене у име вадиума иоложити. — Ближи услови могу се увек код унраве видити. Дражба ће се обавити у 10 сати пре иодне. Управа манастира Гргетега.

Е. 1529. I. 2Л2.

С Т Е Ч А Ј

203, 2—3

Ради нопуњења упразњеног иарохијског места у К у с и ћ у, са платом трећег разреда. Конкуренти нмају своје вал>ано инструјпсане молбениде — путем својих власти — најдуже до краја месеца децембра т. г. овој конзисторији послати. Из седнице енарх. конзисторије у Вршцу 23. новембра (5. децембра) 18'92. држане.

С Т Е Ч А Ј.

205, I -

На упражњено место пароха у Сурдуку са платом IV. разреда, овим се отвара стечај. Који желе место то получити, имају своје ваљано устројене молбенице, ако су из стране епархије иутем евоје надлежне консисторије, иначе нутем надлежног им Нротоирезвнтера до конца децембра о. г. овамо поднети. Из седннце консисторијалне у Карловци 1Г>. (27.) новембра 1892. држане. Архидијецезална Консиеторија.

Број : 108 из 1892 зац. школ. одбора.

С Т Е Ч А Ј.

204, 1-

Усљед решења в. кикиндског српског школског одбора, донесеног у данашњој седници нод бројем 108 из Јј^; овим се раеписује стечај на једно учитељско место на срнским народним веро исповедним школама у Вел. Кикинди. Са овим местом скопчанаје годишња плата од 550 Фор. а. вр., слободан стан у иарави и 4 х / а ланца земље, на коју земљу учнтељ порезу и све јавне терете плаћа ван одкупа, — или 550 Фор. а. вр. годишње нлате и 200 Фор. а. вр. у име станарине без земл>е. Дужности су нрописане високом школском уредбом, а осим тога дужан је учитељ у цркви појати. Од проситеља тражи се осим оспособљења, високом школском уредбом прописаног, и оспособљење из мађарског језика. Потписани школски одбор задржава себи право, да ирема потреби додели разред изабраном учитељу, а тако исто задржава себи право, да одреди и то, хоће-ли изабрани учитељ добити стан у наравв и 4 1 /, ланца земље, или осим илате годишње јоште само 200 Фор. а. вр. у име станарине, а земљу не. Рок стечају траје шест недеља од дана нрвог уврштења овог стечаја. Молбенице са нужним сведоџбама снабдевене, имају се иотписаном школском одбору поднети. Из седнице велико-кикиндског српског школског одбора, држане у Вел. Кикинди 16 (28.) новембра 1892 године. —

Др. Иван Веселиновић, перовођа.

Др. Ранко Гранић, председник.

„Срискн Сиои" излази сваке недеље на великом табаку. Цена му је: За Аустро-Угареку, Босну и Херцеговину на годнну 4 Фор., на но године 2 Фор., а на четврт године 1 Фор. За стране земље на годнну 5 Фор. Из Србије нрима нретнлату ки.ижара В. Валожића у Београду. Појединн бројеви стају 10 новчића.

Иретилата и огласи шаљу се издавачко.т српској књижари н штамиарији Браће М Поповића на главиој иијаци, а рукоииси уредништву „ Сри. Сиона " у НовиСад. За огласе и објаве илаћа се ио 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жнг сваки пут ио 30 новч. Рукоииси ее не враћају.

<3

Издање српске књижаре и штампа^ије Браће М. Поповића у Новоме Саду.