Srpski sion

НЕ4ЕЉНИ .АИСТ 31 ЦРКВЕНО-ПРОСВЕТНЕ И АВТ0Н01НЕ ПОТРЕБЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ 1ИТР0П0ЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ. Ш 1МР®§Ј1ШМ В ласник : СРПСКИПАТРИЈАРХГЕОРГИЈЕ. — У редниди : СЕРГИЈЕ ШАКРАК-ПИНИЋ и САВА ИЕТРОВИЋ. —§ У НОВОМ САДУ 3. ЈАНУАРА 1893.

11114 по божијој милости иравославни Еиископ вршачки, белоцрквански, панчевачки, и т. д. Свеиу пречасном евештенству и васколикон богочастивом народу Епархије вршачке благодат, лилост и мир од Господа Бога и Сиаса иашег Исуса Христа, а од Нас Архијерејски иоздрав и благослов! „Рождество Тков Христе К оже нашх, козсја лирови св'ктх ." шта је Божић? какав ли му језпачај и за нас, и за цело човечанство? Ми смо онда у детиљској невиности само осећали, без да смо за узрок и разлог питали, да је то баш наш, дечији и наших родитеља главни празник, те смо му се радовали, простодуншо и невиио, али уердно. Кад смо одрасли, и у светој се вери својој поучили, па, ко је имао прилике и повеснииу развитка човечапства пролистати, схватили смо, и уверили смо се, даје Бо-

^ШИа освитку данашљег тајанственог благ" дана, сваки се међу нама одраслијима живо мора сећати, с' каквом смо радошћу ми као деца дочекивали „Божић", и како смо после свете службе Божије, ири свечано онремл>еној трпези, уз горућу воштаницу, ломили чесницу, и са својим родитељима весело појали: Рождество Твоје Христе Боже наш? Ми смо се тада радовали и веселили, без да смо као деца могли да схватимо:

|«ИТГШ]ј

АААЛААА^чАААААл ГОДИНА III.

јрАААЛЛААААААА