Srpski sion

С тр. 144.

„СРПСКИ СИОН."

Вр. 9.

Бог му иокој дао, лака му црна земља! — (| Амфилохије Михајловић ; ) јеромонах манастира св. Георгија, умрво је у томе манастиру 5. Фебруара о. г. Пок. АмФилохнје (Бранко) Михајловић, сиремао сезакалуђера у ман. Гргетегу, азакалуђерио се у ман. св. Георгија у Банату. Тамо је био у манастиру неко време и намесник. Доцније је био као администратор на парохијама у Мал. Бечкереку, Торњи и Хрњакову. Био је врло живахне нарави, која му чисто није доликовала као калуђеру. Но био је врло добар певац, а и у цркв. правилу се добро разумевао. Умрво је у 30 години живота. Бог да му душу прости! ОД АДМИНИСТРАЦИЈЕ. Ко жели имати целу годину „Срп. Сиона" за 1892., може добити путем потписане администрације потпун броширан примерак за цену од 4 фор. а. вр., а богословима се даје и за 3 фор. АД1ИНИСТРАЦИЈА „СРП, СИОНА. 11 7 6 -1° КЊИЖЕВНИ ОГЛАС.

0 Г ћ А С И.

С Т Е Ч А Ј.

14, 3—3

На упражњено место иароха у С т е ј а н о вци са нлатом VI. разреда, овим се отвара стечај. Који желе место то получити, имају своје ваљано устројене молбенице, ако су из стране епархије путем своје надлежне консисторије иначе нутем надлежног им иротопресвитера до конца марта о. г. овамо поднети. Из седнице консисторијалие у Карловци 21. јануара (2. ®ебр.) 1893. држане. Архидијецезална конеисторија карловачка. ОГЛАС ДРАЖБЕ. 15 > 1-2. Српска православна цркв. школ. општина у Тителу на основу свога закључка и одобрења своје нретпостављене власти, хоће своје школско здање да преонрави. По зготовљеном предрачуну износи: 1. Зидарски посао са материјалом Фор. 1325'17 2. Дунђерски „ „ 482-75 3. Столарски, браварски и стакларски 584'50 4. Лимарски (са материјалом) . . 102* Свега ф . 2494-42 У с л о в и с ј о в и : 1. Усмена дражба обавиће се 14. (26.) марта о. г. у 2 сахата после подне у општинској дворани. 2. Примаће се и писмене понуде (оФерти), које морају запечаћене и најдаље ире почетка дражбе предате бити. 3. Сваки реФлектант полаже 10% од речене горе своте у име вадијума. Од онога, који буде радњу нредузео, задржаће се тај вадијум као јамчевина, а после обављене колаудчције повратиће му се. 4. Општина задржава себи право поверења ирема подузимачу. 5. План као и даљи услови могу се у евако доба код председништва ове општине сазнати. У Тителу 15. (27.) Фебруара 1893. Председништво. Претплаха, огласи, стечајеви, рекламације I и сви рукописи шаљу се г. Сергију ЖакракНииићу, уреднику „ Српског Сиона " у Нови <|2 Сад . За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 10 повч. од једног реда ситних слова, а за | жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма <9 се не примају. — Рукописи се не враћају. Ј Штамнарија сриеке књижарс Б]»аћо М. Поповића у Новоме Саду.

ОД Г. АРХИМАНДРИТА ФИРМИЛИЈАНА У ТРИ КЊИГЕ подпуно је готово п претплатницима разаслато. Претплату и даље треба шпљати на подписате. Цена је целол делу 10 дииара или 5 фор. Ко узме 10 кљига, једанаесту добија на поклон. Београд, 1893. В. МАРКОВИЋ И ПАВ10ВИ1. кројачи цркв. одела. „Српски Сион" излази сваке иедеље на великом табаку. Цеиа му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 Фор., на по године 2 Фор., а на четврт године 1 ®ор. За стране земље : на годину 5 Фор. Пз Србије прима иретнлату књижара В. Валожпћа у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.