Srpski sion

С тр . 644.

„СРПСКИ СИОН."

Вр. 40.

ОГЛАСИ.

СТЕЧАЈ. 169 8 -8 Иа место лцчног иомоНннка у Ру.ик, са којим местом скопчано је ужпвање иоловине свију ирихода иарохије II. класе — овим се отвара стечај. Компетенти имају своје вал.ано устројене молбенице, ако су из стране дијецезе путем своје конеисторије, иначе нутем окр. протопресвитера до конца октобра о. г. овамо поднети. Из седнице Архид. Консисторије у К грловци 31. авг. (12. септ.) 1893. дрлсаие. Архидијецезална Консиеторија. С Т Е Ч А Ј. 1,58 На унражн.еио место иирохп у Стејиновци са нлатом VI. разреда, овим ее отвара стечај. Који желе место то нолучити, имају своје ваљано уетројене молбенице, ако су из стране енархије путем своје надлежне консисторије, иначе путем надлежног им протопресвитера до конца октобра о. г. овамо поднети. Из седнице консисторијалне у Карловци 31. августа (12. септембра) 1893. држане. Архидијецезална Консисторија. С ТЕЧАЈ. <73 2-з Сходно решењу сл. епарх. школ. одбора бр. 254. ех 1893. год. расписује се стечај на упрај жњено место учитела у сри. вероисиоведној школи у Бочару (Торонталска жупанија). Плата је учитељу годшиње 450 Фор., 3 / 4 јутра ораће земље, слободан стан са пространом баштом, и сламе за зимњи огрев, колико иотребно буде. Осим тога, од иогреба, где позван буде, од великог (т. ј. који се у св. цркви опојава) 1 ф а. вр., од мањег пак а тако исто и од нарастоса 50 нов. Изабраном ће учитељу у дужност спадати све школском уредбом проиисане дужности вршити, у св. цркви ири сваком богослужењу појати и школску децу у цркв. нојању обучавати, поФТорну школу држати и у цркв. школ. седницама неро водити. Молбенице добро инструиране треба слати на меснн школ. одбор. Првенство имају они, који се лично пријаве. Рок етечају иетиче 15. (27.) октобра 1893. Из седнице мес. школ. Одбора држане у Вочару 19. еептембра (1. октобра) 1893. Школски Одбор.

Е Д И К Т. 174 I- 3 У бракоразводној парници Аике Марковић ро1). Ђеки1| из Мрига против супруга јој Стевана Марковића сада непозиатог боравишта иозпва се исти Стеван, да у року од 3 меееца дана, рачунајућп од првог уврштења едикта овог у новине Конеисторији овој место пребиван.а свога об.знаип, пошто 1.е му пначе заступник нменован бити. Из седнице архидијецезалне Консисторије у Карловци 31. авг. (12. сент.) 1893 држаие. Архидијецезална Консисторија. С Т Е Ч А Ј. 1С6 Ради нопун.ен.а ипрохије Рац-Титошке расписује се конкурс. Ко ову иарохију иолучити жели, има своју инструирану молбу за 4 недел.е од првог увр шћења овога стечаја у „Сриски Сиои" овамо ноднети. Консисторија Епархије Будимске. С Т Е Ч А Ј. •' Овим се расписује аоновни стечиј на једно забавиљско место у срп. забавишту у Ст. Футогу. Плата је 300 Фор., у име стана 50 Фор. У случају, да се оспособљено лице не пријави, учитељице Српкиње, са оспособљењем из ма1>арског језика, имају нрвенство. Изабраној се ставља рок од 1 године.дана, да иснит за забавиљу иоложи. Молбенице се шаљу овом шк. одбору. Рок стечаја најдал.е до 15. окт. т. г. (по ст.). Из седнице држане у Ст. Футогу 11. септембра 1893. Председииштво срп. црквено-школске општине. к. 353/347 ех 1893. 171 3—3 Е Д И К Т. У бракоразводној парници Анастаеије Аничине рођ. Бугарски из Кулпина против Димитрија Аничиног, који је незнано куд у свет отумарио — овим се речени Димитрије позива, да у року од 90 дана консисторији овој или лично иредстане, или место свог пребивања саоншти. иошто ће се иначе подигнута нарница п без н.ега окончати. Из седнице Консисторије бачке у Ноеш Саду, 28. јула (9. авг.) 1893. Консисторија Бачка.

„Српски Сион" излази сваке недел.е на целом табаку. Цсна му јс: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на но године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србнје прима нретнлату књижара И. Валожпћа у Веограду. Поједннн бројеви стају 10 новч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Српској Манастирској Штампарији а остали рукоииси уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 10 новч. од једног редаситних слова, а за жиг сваки нут ио.ЗО новч. — Неплаћена писжа се не примају. — Рукописи се не враћају.

Издање и гатампа: Српске Манастирске Штамиарије у Новом Саду,