Srpski sion

НЕДЕЈШ ЛИСТ ЗА ЦРКВЕНО - ПРОСВЕТНЕ И АВТОНОШНЕ ПОТРШ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ МИТРОПОЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ. СА БЛАГОСЛОВОМ СВЕТОГ СИНОДА.

власник : Њ. Светоет Српеки Патријарх Георгије.

угбдницн: Јереј Јован Јеремић и Сава Петровић.

У Новом Саду у недељу 27. марта 1894.

През. бр. 60. ех 1894.

Пречасни г. ирошдиресвишер! Скитајућем се из Краљевине Србије Јеромонаху о. Сави Племићу није дозвољено у и<)дручју Архидијецезе Карловачке служити.

0 чем не пропуетите Пречасност Ваша парохијско свештенство Протопресвитерата Вашег знања и равиања ради обавестити. У Карловцима, 12. (24.) марта 1894. Георгије с. р. Патријарх.

НЕЗВАНИЧНИ Д Е О,

НзЕГОВОЈ СВЕТОСТИ ПРЕУЗВИШЕНОМ И ВИСОКОДОСТОЈНОМ ГОСПОДИНУ ГЕОРГИЈУ БРЛНКОБИЋУ И гавоолавшш А рхиепископу К арловачксш, М итропојшту и Н атри.тарху српском, Њ ег. цар. и кр. А постол. В еличанства 111'апом тајном савктиику. као и ордена гв08дене круне првог степена великокрснику, и краљевства србије ордена св. С аве првог степена великокрснику и т. д.

Ваша Светости, преузвишени Господине ! овеспица света као учител.нца живота показује нам из прошлости и садашњости друнггвеног и политич-

ког живота човечанског неброј примера, како прави нријатељи иародни у својим родолЈубивим тежњама, да морални и мате ријалпи бољитак иарода свога постигну и