Srpski sion

Стр. 352.

„СРПСКИ СИОН."

К р . 22.

ТВОРНИИА ВЕ/ГИКИX САТОВА П. Ђ. ПАНТЕЛИЋА У ЗЕМУНУ

Ј -' 1

111—1)

1

ЕЗј 1

НОВЕ ТОРОНШ САТОВЕ изра|ује за дркве, школе, магистрате » све јавне зграде ио најновијој конструкцији (Ога^ћаеј] & ВНЛеп^ап^) и умереној цени, ирима старе на оправку и реконструкцију. Предрачуне шаље на захтевање бееплатно. Сиромашнијим оишшипама даје на отилашу.

63

-15

т # 1 ш. № ®х®ј Ш:

Ш ш ■ шш

1 .€ \+/ џ I I Ж

ЛИВНИЦА ЗВОИА И МЕТА.ЛА! АНТОНА НОВОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ

= препоручуЈе се — са гаранциЈОМ на више година — за израду = нових звона и за нрелинање пукнутих звона у свакој иелиЕ чини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, иро: виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се I звона ио вољи и лако могу кретати, ако би се наједном меI сту излуиало, чиме се звона сачувају да не пукну. \ Особито преноручујем од мене изнађена и много иута одликована патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, која имају дуготрајнији, снажнији и дублл звук, него звона но старој системи нрављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. ДаЛ)е препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоде за оатове од метала; прављеае старих звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ннже има увск готових па стоваришту. 198 11- 20 Илустровани ценоБНици и прорачуни трошка бесплатно и Франко

„Српоки Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-У] арску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За отране земље : на годину 5 фор. Из Србије прима претнлату кљижара В. Валожића у Веограду. Нојединп бројеви стају 10 новч.

Претплата, огласи, стечајеви и рекламације игаљу се Српској Манастирској Штампарији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад, За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки иут по 30 новч. — Неплаћена писма се не прижају. — Рукоииси се не враћају.

Издаље и штампа : Српске Манастирске Штамиармје у Новом Саду.