Srpski sion

Стр. 60«. „СРПСКИ СИ011." Г>р. 38.

ТВОРНИЦА ВЕЛИНИХ САТОВА П. Ђ. ПАНТЕЛИЋА У ЗЕМУНУ.

НОБЕ ТОРОНШ САТОВЕ

израфује за дркве, школе, магистрате н све јавне зграде по најновијо.ј консгрукдији (БгаЊвеП & 841Леп§ап§') и умереној дени, нрима сгаре на оправку и реконструкдију. Предрачуне шаље на захтевање бееплатно. Оиромашнирлм оташгтама даје на 1 ошплату. 63 15—15

IЛИВНИЦА ЗВОНА И МКТЛЛЛ; АНТОНА НОВОТНИЈА | У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ | \ препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду § [ нових звоиа и за предивање пукнутих звона у свакој вели- ј Е чини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, про- [ | виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се [ I звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном ме- \ \ сту излупало, чиме се звона еачувају да не нукну. [ ; Особито преноручујем од мене изнађена и много пута = одликована \ патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, ј која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој еистемк ј прављена, тако, да се овако једно натентирано звоно од 200 килограма изједначује [ еа звуком других но старој еистеми ливених звона од 260 килограма. ј Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; [ звона или шоље за сатове од метала; прављеве старих звона оа крунама од кованога ј гвож|а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових иа стоваршпту. [ 198 19 26 Илустровани ценовници и прорачуни трошна бесплатно и Франко. :

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт годиие 1 фор. З а стгане земље : на годину 5 фор. Из Србије ирима претшгату књижара В. Валожића у Београду. Иоједини бројеви стају 10 новч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације пгаљу се Српској Манастирској Штампарији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. —- Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају. Издање и штампа: Срнске Манастирске Штамиарије у Новом Саду.