Srpski sion

недејш лист 31 дрквено - просветне и автоношне потребе

СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ МИТРОПОЈШЈЕ КАРЈ10ВАЧКЕ. СА ВЛАГОСЛОВОМ СВЕТОГ СИНОДА. власник: • уредници: Њ. Светоет Српеки Патријарх Георгије. Протојереј Јован Јеремић и Сава Петровић. У Новом Саду у недељу 2. октобра 1894.

шш зворник шолитш

НА ПОТРЕБУ ПРАВОСЛАВНИМ СРПКИЊАМА, НАРОЧИТО ПРИ БОЖАНСТВЕНОЈ ЛИТУРЂИЈИ. Српски у стихове сложио Иван М. Поповић. (Наставак). ТХосле преноса св. дарова.

(Прештампавање забрањеко).

0, Исусе, Владико и Боже! Ради свога распећа и вељег Страдања Ти и трпљења — мени Не дозволи: нропасти у греху, Ма да моји преступи су многи, Него, молим, но множини Своје Милости ме очисти од свију Безакоња, даруј ми, да. могу Цело жиће помоћу од Тебе Проводити без кривице, иеге! Сподоби ме учесницом бити У радости Светитеља Твојих, Јер си кротак човечанству, амин! ЗГХосле -читања символа вере. Утврди ме, Свевишњи, у нравом

Признавању, што у храму сада Исповедих и дај ми, да пигата Не марећи за све нам зема.љско, Уздигнем се осећајем к Теби И да славим пресвето Ти име, Да достојно узносим и хвалим: Оца, Сина и светога Духа Сад и удиљ, увек и до века!

^ЕСад свешггенихс рекне: ггјеси "

Сабор светих анђела, удружен С архаиђели и с пебесних чета Бојништвом Ти говори и поје: Свет је, свет нам, свет свих силаГоспод, Баселена славе Му је пупа! Осана Ти на висини, Боа?е,