Srpski sion

Стр. 64.

,СРПСКИ СИОН."

В Р . 4.

истом 400 Фор. у готовом новцу, стан у натурп и 6 Фор. у име наушала, На ово се место могу само учитељи, а иикако учитељице тражити. Рок стечају траје 6 недеља од дана првог уврштења овога огласа. ' Из седнице мес. шк. бдбора од 1. Јануара 1895. год. држане. Петрово-Село (Бачка) 4. (16.) Јануара 1895. Милош Алексић Паита Поновић срп. нар. учитељ, перовођа м. ш. одб. и шк. управитељ. Бр. 329.

нарох, нредседиик мес. гак. одбора.

К 0 Н К У Р С. 14 Ради попуњења парохије Дуна-Сечујске са платом VI. класе отвара се овим конкурс. Проситељи имају своје документирапе молбенице за четири педел>е дана од првог увршћења овога конкурса у „Српски Сион" конзисторијуму овоме поднети. Из седнице Консисторијума Енархије Будимске у Сент-Андреји 28. декембра 1894. држане. Епархијски Консисторијум. ЕНо. 990 ех 1894. К. 1889. 17 1—3 Е Д И К Т. Услед бракоразводне жалбе Викторије Стојаков из Бочара против супруга јој Косте Стојаковог, који је незнано у свет куда отишао, овим се речени Коста Стојаков позива, да у року

од 60 дана консисторији овој илп лично предстане или место свога пребивања обзпани, јер ће се иначе против њега подигнута бракоразводна парница и без њега окончати. Из конс. седнице држане у Темишвару 20. дсцембра 1894. године. Епарх. коисисторија темишварска. Е. 1024 I. 226. ех 1894. С Т Е Ч А Ј. 15 I- 3 На парохијско место у Опаву овим се стечај отвара. Ваљано инструјисане молбенице имају се до 15. Фебруара 1895. код потиисане конзисторије предати. Из седнице епарх. консисторпје, у Вршцу 12. децембра 1894. држане. Епархијска консисторија вршачка. Мој илустровани Ценовник „ВРТАРСКИ ВЕСНИК бр. 1. год. У. за 1895. изашао је из штампе и разасдаћу га одмах како мојим г. г. муштеријама, тако и сваком оном који га захтевао буде, Франко и бесплатно. Препоручујући овом приликом моје подузеће наклоности пашег сриског света, јесам Пови Сад с одличним поштовањем Воин Јовановић 16 1 — 1 семенар трговац.

IЛИВНИЦА ЗВОНА И МЕТА ЛА| АНТОНА НОВОТНИЈА I У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ | ш | препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду ј ј нових звона и за иреливање пукнутих звона у свакој вели- [ ! чини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, про- = [ виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се ј [ звона но во.љи н лако могу кретати, ако би се наједном ме- \ \ сту излуиало, чиме се звона сачувају да не пукну. : | И1 : Особпто препоручујем од мене изнађена и много пута = одликована ј патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, I коЈа имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи ј ирављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује = са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. = Даље преиоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу сјјо 6 одно стојеће; = звона или шоље за сатове од метала; прављеве отарик звона са крунама од кованога [ гвож^а. — Звопа у тежини од 300 килогр. на нпже има увек готових на стоваришту. = 198 24- 26 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. [

„Српски Сион" излази оваке недеље на целом табаку. Цена жј г је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину иа годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт годиие 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије ирима претплату књижара В. Валожића у Београду. Појединп бројеви стају 10 иовч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукопнси уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве п стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситаих слова, а за жиг свакп пут по 30 новч. —■ Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају.

Штампа: Српске Манастирске Штампарије у Новом Саду.