Srpski sion

I

Бр. 6.

Е. 998. I. 224. ех 189+. Е Д И К Т. 21 1-3 Нетар Вугарин, бивши иоиггар у Мраморку, који је још ирс четири године своју супругу Јулијану, рођ. .:1ацковић, злонамерно напустио и некуда у свет отишао, нозива с;е овим путем, да се у ствари бракоразводне нарнице, што ју његова сунруга нротив н.ега иовела, овој консисторији иријави у року од 45. дана иосле нрвога уврштења овога едикта, јер ће се у нротивном случају ова нарница и без њега довршити. Из седнице енарх. консисторије у 15ршцу 16. јануара 1895. држане. Еиархијска консисторија вршачка.

К 0 Н К У Р С. 14 З-з нонуњења парохије Дуна-Сечујскв еа

Бр. 329. Ради платом VI. класе отвара се овим конкурс. Нроситељи имају своје документиране молбенице за четири недеље дана од нрвог увршћења овога конкурса у „Српски Сион" конзисторијуму овоме поднети. # Из седнице Консисторијума Епархије Будимске у Сент-Андреји 28. декембра 1894. држане. Епархијски Консисторијум.

ЕНо. 996 ех 1894. К. 1889. 17 3—3 Е Д И К Т. Услсд бракоразводне жалбе Викторије Стојаков из Бочара против сунруга јој Косте Стојаковог, који је незнано у свет куда отишао, овим се [)ечеии Коста Стојаков нозива, да у року од 60 дана консисторији овој или лично предстане или место свога нребивања обзнани, јер ће се иначе против њега иодигнута бракоразводна нарница и без њега окончати. Из конс. седнице држане у Темишвару 20. децембра 1894. године. Епарх. консисторија темишварска. Е. 1024 I. 22(5. ех 1894 С Т Е Ч А Ј. з-з 14а иарохијско место у Опаву овим се стеча ј отвара. Ваљано инструјисане молбенице имају се до 15. Фебруара 1895. код иотнисане конзисторије предати. Из седнице еиарх. консисторије, у Вршцу 12. децембра 1894. држане. Епархијска консисторија вршачка.

IЛИВНИЦА ЗВОНА И МЕТАЛА! АНТОНА НОВОТНИЈА I У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ I ј препоручује се — оа гаранцијом на више година — за израду ; ј нових звона и за преливање иукнутих звона у свакој вели- ј Е чини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, про- ј | виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се ј I звона по вољи и лако могу кретати, ако би ее наједном ме- \ \ сту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. ј ,1 Особито препоручујем од мене изнађена и много нута | одликована ; патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, \ која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона. ио старој системи ј нрављена, тако, да се овако једно натентирано звоно од 200 килограма изједначује I са звуком других по старој еистеми ливених звона од 260 килограма. ј Даље препоручујем козе за звона од ковапог гвожђа. у торон.у слободно стојеће; | звона или шоље за сатове од метала; прављење старих звона са крунама од кованога I гвож^а. — Звола у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. ; 198 25- 26 Илустровани ценовници и прорачуни трошк* беспдатно и франко.

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-У| арску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на ио године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије прима нретплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч. Претплата. оглаои, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве илаћа се 6 новч. од једног реда ситиих слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају.

Штампа: Српске Манастирске Штампарије у Нвом Саду.