Srpski sion

„ Р ГР. 124. „СРПСКИ било главом. Не пријави ли ое, наетавиће ее брачна парница, коју нротив ње чојек јој Раде нодићи кани, п без н>е. Из сједницс Енарх. Консисторије, држанс у ГГлашком, 8. децембра Г894. Епар. Консисторија горн.о-карловачке. Кбр. 98. 189Г>. 40 2—3 С Т Е Ч А Ј. На упражн.ено парох. место у Арадгају овим се раеиисује стечај. Конкуренти имају своје инструиране молбенице до 18. (30.) априла 189Г). године потпиеаној консисторији ноднети. Из консистор. седницс држане у Тамишвару 21. ®ебр. Г895. год. Епарх. консисторија тамишва])ска. Е. 296./I. 04. ех 1895. С Т Е Ч А Ј. 37 з-з На друго парохијско место у Добрици расписује се стечај. Који желе то место добити, нека своје инструјисане молбе иоднесу овој консисторији до 9. (2Г.) аирила Г895. год. Из седнице епарх. консисторије у Вршцу 13. (25.) Фебруара 1895. држане. Епархијска консисторија вршачка.

СИОН." Б Р . ГЗ.

Е. Но 157. ех 1895. К. 11(5. Е Д И К Т. зс з-з Усл.ед бракоразводне тужбс Марије Поиовићеве рођ. Петрокић, становпице темишварскоФабричке, против суируга јој Младепа Иоповића, који је незнано куда у свет отишао, овим се речени Младен Иоповић позива, да у року од 60 дана консисторији овој или лично иредетапе, или садан.е место свога нребивања дознани, пошто ће се у противном случају брачна парница и без њега довршити. Из консист. седнице држане у Темишвару 2Г. Фебр. Г895. год Енарх. консисторија темишварска. Е. Ни144. ех 1895. К. 117. Е Д И К Т. 35 »-з Усљед бракоразводне тужбе Марпје Г.елошев рођене Зарић, становнице И. Кикиндске, протик супруга јој Радована Белошевог, коме се еадање меето пребивања не зна, — овим се речени Радован Белошев нозива, да у року од 60 дана или сам лично овој консисторији предстане, или место свога еадањег нребиван.а дознани, пошто Ке се у иротивном случају ова брачна парница и без њега довршити. Из консист. седнице држане у Темишвару 2Г. ®ебр. Г894. год. Епарх. консисторија темишварска.

IЛИВНИЦА ЗВОНА И МЕТАЛА) АНТОНА НОВОТНИЈА | У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ | { преноручује се — са гаранцијом на више година — за израду | [ нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој вели- ј : чини, као и за целокунно хармонично удешено звоњење, про- | : виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се I н звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном ме- = : сту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. = : Особпто препоручујем од мене изнађена и много пута ; одликована : патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, | ко)а имају дуготрајнији, снажнији и дубл.и звук, нсго звона по старој системи [ прављена, тако, да се овако једно натентирано звоно од 200 килограма изједначује { са звуком других ио старој еистеми ливених звона од 260 килограма. ј Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа. у тороњу елободно стојеће; { звона или шол .е за сатове од метала; праБл.ен,е старих ЗБона оа крунама од кованога { гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових па стоваришту. { 28 2 20 Илустровани ценовници и прорачуни трошкч бесплатно и Франно. =

„Српски Сион" излази СБаке недел.е на целом табаку. Дена му је: Ва Аустро-Угарску, Восну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године Г фор. За стране звмљв: на годину 5 фор. Из Србкје прима претплату књижара В. Валожнћа у Београду. Поједини бројевп стају ГО новч. Претплата. огласи, отечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а осталп рукописп уредништву „Српског Сиона" у Ноби Сад. За огласе, објаве н стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда сптнпх слова, а за жиг свакп пут по 30 новч. — Неплаћена нисма се не примају. — Рукописи се не враћају.

Штампа: Срнске Манастирске Штамнарије у Новом Саду.