Srpski sion

НЕДЕЉНИ ЛИСТ ЗА ЦРКВЕНО - ПРОСВЕТНЕ И АВТОНОМНЕ ПОТРЕБЕ

СРПСКЕ ПРА[ЈОСЈ1АВ11Е МИТРОПОЛИЈЕ КАРЈ10ВАЧКЕ. СА БЛАГОСЛОВОМ СВЕТОГ СИНОДА. власник: * ; уредник: Њ. Светоет Српеки Патријарх Георгије. ГЈротојереј Јован Јеремић. јц»п«.|| Г|мпич1и«1нГ|ГмТТ ||1ии 1111..ишииI..мТ . 1И1Иии и 11.1.ти.и .ТЈТЈ7ПГГ|ПГ П ...ч1И11 ..7... јПТџп7шПТџ|итш»'«1"ТТП ТГГ.ТП Т ип.иичП.ТТГ .ГГГТГЛПмТТ.ТГГГГТТГГГГПГГТТТТГ. У Ср. Карловцима у недељу 21. маја 1895.

Карловци, 17. маја 1895 У седници саборског одбора, која је данас одржана нод нредседииштвом високоиреосвештеног господина Енискона вршачког Нектарија Димитријевића, на нредлог члана ЈосиФа Јагића изаслано је поверен ство од три члана одборска, а(ап1е 8ез81опе, да нодробно испита обеде са којима је познати Ј. Грујић у срнској штампи, код владе, а нанослетку и на највишем месту Његову Светост, преузвишеног Госнодииа Патријарха Георгија Бранковића оцрњивао. На основу темељног прегледа књига и исирава фондовског књиговодства и благајнице, као и на основу исказа админисшрашивног одбора епархије бачке из г. 188,'}. о унлати верозаконског нрииоса и саборских трошкова, покојем су ове пристојбе за општину Шандор сасвим уила.ћене до год. 1880. са нреплатом од 27 Фор. 92 нов. све су тужбе нронађене и ироглашене за неистините, те са индигнацијом одбијене.

Његовој Светости, Патријарху Георгију Враиковићу закл.учком одборским изречеиа је и изјавл.еиа потпуна оданост и поверење, те је' закл.учепо да се у смислу гори.ег закључка ноднесу у овом предмету, представке надлежиим местама. Саборски одбор је носле данашње своје седнице 111 согроге нредстао Његовој Светости, нредвођеи Његовим Високопреосвештенством Ениском Нектаријем, који је Његовој Светости у име саборског одбора саопштио дапашњи ноступак . и закључак саборског одбора, те усмено а у смислу закључка саборског одбора учинио изјаве нотиуне оданости и поверења нрема Његовој Светости. 1п согроге тако учињена овација саборског одбора са њезиним изјавама била је иеобично свечана, доетојанствена. Накнадно ћемо донети у целости закључак данашње седнице саборског одбора.