Srpski sion

„ОРПСКИ СМОИ."

г.р. 1.2.

За иероводство добија учител. 15 Фор. и :;а паушал б. Фор. Од великога ће погреба добити 1. Фор. а од малог 50 мовч. Стан има у школској згради. На ово место могу комиетовати само потпуно квалиФиковани и којн су испит мађарског језика ноложили. Дужности су школском урсдбом ирописане. Молленице добро ииструјираие, треба слати на председника школ. одбора. Рок стечају истиче 28. јуна а избор ће се на Петров дан обавити. Изабрани учитељ има своје место 1-ог септембра о. г. наступити. Из седнпце школског одбора држане у Канаку 30. марта 1895. год. Иван Крстић, председник школ. одбора.

С Т Е Ч А Ј.

80 2-3

Овим се расписује стечај за учител.ицу, на новоотвореној срп. нар. женској школи са 4 разреда у Јозепову. Годишња плата је учитељпци: 350 Фор. а. вр. са довољним огревом и 50 ®ор. у име станарине. Изабраној учител.ицн спадаКе у дужност и држаље поФторне школе. Молбеппце са нужним сведоџбама, треба упутити па овомесну цркв. школ. општипу до Ивандапа, када 1>е се и избор обавити. У звање ступа 1. септсмбра идуће школ. године. У Јозепову 23. маја 1895. Цркв школ. огпитина. С Т Е Ч А Ј. то з-з Оставком прнмерне учитељице г. Данице Констаптиповића, остало је место учитељице упражњено, што се овим стечај расписује. Плата је изабране учитељице 600 круна год. у повцу. 1'/ 2 хв. дрва и сламе но потреби. Стап од две собе, кујна и јеловника, с бабаштом. Рок стечаја о св. Илији, као п дан пзбора. Из седнице школског одбора, држане у Срп. Кларији 23. аирила 1895. год. (2$от1)о1уа а. р.) Срп. ирав. цркв. онштина.

ЛИВНИЦА ЗВОНА И МЕТАЛА| АНТОНА НОВОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ | : препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду [ | нових звона и за преливање пукиутих звона у свакој вели- : ј чини, као и за целокупно хармонично удешсио звоњење, нро- | Г виђено са круиом од кованог гвожђа, тако удешеном, да се = [ звоиа ио вол.и и лако могу кретати, ако би се наједном ме- ј ! сту излуиало, чиме се звона сачувају да не пукну. [ Особито нрепоручујем од мене изнађена и миого пута [ одликована [ патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, | коЈа имају дуготрајиији, снажнији и дубл.и звук, псго звона но сгарој системп [ прављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује [ са звуком других по старој системи ливених звона од 260 кплограма. [ Даље иреиоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у торон.у слободно стојеће; [ звона или шоље за оатове од метала; прављен>е старих звона са крунама од кованога [ гвож^а, — Звопа у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. [ 28 6 26 Илустровани ценовници и прорачуни трошкч бееплатно и Франко. :

,Српски Сион" излази оваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије нрима иретнлату књижара В. Валожића у Неограду. Поједпнн бројеви стају 10 иовч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Адманистрацији а остали руконисн уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве н сгечајеве нлаћа се 6 новч. од једиог реда ситпих слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се не примају. — Рукописп се не враћају. Штамна: Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима