Srpski sion

У Ср. Карловцима у недељу 2. јула 1895.

Његова Светост, Гоешдин, Патријарх Георгије ВранковиЛ бтагоизволио је дана 24. јуна о. год. рукоположити иатријарангког архпђакона Лукијана Богдановића за пресвитера (синђела), а свршеног богослова Димитрија Зековића за ђакона; дана 25. и. м. ђакона Димитрија Зековића за иресвитера, а свршеног богослова Светолика Змејановића за ђакона; дана 26.

и. м. произвести пароха карловачког јереја Василија Константиновића за иротојереја и рукоположити ћакона Светолика Змејановића за пресвитера, а монаха и професора монашке школе Конона Миличевића за ђакона; дана 27. и. м. рукоположити ђакона Конона Миличевића за пресвитера (јеромонаха), а монаха Евгенија Летицу за ђакона.

НЕЗВАНИЧНИ ДЕО, ЧОВБК ПРЕД МОДЕРНОНГ НЛУКОМ Н ХРНШ^АНСКОМ РЕЛНГНЈОМ. По немачким и руским ипворима прерадио Сава ТеодоровиБ, нрофесор и катихета у кр. вел. реалци. (Свршетак.) Пошто смо у току ове расправе показали и његовој природи, којима се човек, то најнеумесност разних модерних доктрина о човеку савршеније биће на земљи, та слика и прилика

НЕДЕЉНИ ЛИСТ ЗА ЦРКВЕНО-ПРОСВЕТНЕ И АВТОНОМНЕ ПОТРЕБЕ СРНСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ МИТРОПОЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ. СА ВЛАГОСЛОВОМ СВЕТОГ СИВОДА. власник: * уредник: Њ. Светост Српски Патријарх Георгије. Протојереј Јован Јеремић.