Srpski sion

НЕДЕЉНИ ЛИСТ ЗА ЦРКВЕНО-ПЖВЕТНЕ И АВТОНОМНЕ ПОТРЕБЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ МИТРОПОЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ. СА БЛАГОСЛОВОМ СВЕТОГ СИНОДА. власник: * " уредник: Њ. Светоет Српеки Патријарх Георгије. Протојереј Јован Јеремић.

У Ср. Карловцима у недељу 1. октобра 1895.

0ДЛУКА правосл. срп. св. архијерејског синода у погледу недостојних и саблажаивии нападаја Ј. Груји&а и Стевана Јови^а из Новога Сада против Његове Светости преузвишеног господина патријарха српског Георгија Бранковића.

И 3 в о д из записника седнице правосл. срп. св. архијерејског синода, држане у Карловцима Си1| Бр б0 23. септембра (5. окт.) 1895.

Његова Светост, преузвихпени господпн патрнјарх српски Георгије БрапковиЛ напомињући св. архијеројском синоду, да је без сумње сваком ггоједином члану архијерејскога синода познато, колико су Га две особе, а поименце Ј. Грујић из Н. Сада п Стеван Ловнћ, уредник новосадс^ог листа „Страже", које у реченом листу, које пак иним путем у ја-

вности и на наЈмрскиЈи начпн нападали; и обзиром не само на то, пгго је и у јавности тражено, него нарочито што и Сам жели, да св. архијерејски синод ову ствар узме у расуђење и то тим пре, што је Он као председник св. архијерејскога синода уједно и члан његов, те дотакнуте нападаје и с те стране треба архијерејски синод да узме у претрес и расуђење

ЗВАНИЧНИ 4 Е о.

$