Srpski sion

НЕДЕЉНИ ЛИИ ЗА ЦРКВЕНО - ПРОСВЕТНЕ И АВТОНОШНЕ ПОТРЕБЕ СРПОКЕ ПРАВОСЛАВНЕ МИТРОПОЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ СА ВЛАГОСЛОВОМ СВЕТОГ СИНОДА власник: уредник: Њ. Светоет Српеки Патријарх Георгије. Протојереј Јован Јеремић. У Ср. Карловцижа у недељу 19. маја 1896.

ЗВАНИЧНИ ДЕО. Ш. С. 85/222. ех 1895. 0 д л у к а Српског православног народног Школскога Савета у погледу поступка са децом назаренских родите/ва у православној цркви крштеном, која српску вероисповедну школу похађају. Поводом извештаја еиархлјског школ. одбора бачког од 26. новембра (8. децембра) 1894. бр. Б1. 0. 1286 247. испоставило се, да се деца назаренских родитеља у православној цркви крштена, која сриску вероисноведну школу похађају, неће у школи да прекрсте и да се Богу моле са осталом децом, те је услед тога Школски Савет одлуком својом од долеозначеног дана и под горњим бро.јем одлучио: заменика гл. школ. референта уиутпти, да при сачињавању „школскога реда" предлог за сходну одредбу у оваким случајевима ставити за дужност своју сматра; уједно тим ловодом окружницом нозвати све срп. прав. епарх. школске одборе, да своје подручне школске управе упуте, да са

децом у православној вери криггеном, без обзира на то, у којој се вери или секти њихбви родитељн налазе, у смислу постојећих учебних правила поступају као са оном децом, која из једног предмета не добију оцену и да се у том случају такова деца у виши разред припустити не могу, него да га морају поновити. Отом се (натпис), управљања и сходног поступања ради извештава. Из седнице срн. прав. нар. Школског Савета, држане у Карловцима 19 (31.) окгобра 1895. Георгије с. р. Патријарх. Рукополагања. Његова Светост, иреузвишени Гостодин архиепископ карловачки, митрополит и тттрцја.рх сриски, Георгије ЂранковиЛ, благоизволио је руконоложити свршеног богослова Добривоја Миковића дана 14. маја о. г. за ђакона а 15 о. м. за ирезвитера .