Srpski sion

(Ј ТР. <%6

„СРПСКИ

Б Р. г >2.

ДРУГИ ОГЛАСИ.

Х±±±±±±±±±±Х #±±±±±±-'^;± л 34 ј ОСНОВАНА 1866. :С УРРОБИНА Ј; ППНПВАНА 1866 > п ;. ^орррр/; ^ ШПЕЦЕРАЈА-ДЕЛИКАТЕСА И БИНА У НОВОМ САДУ ГЛАВНА УЛИЦА БР. 27. — ТЕЛЕФОН БР. 76Препоручује своје обилато снабдевено стовариште шећера, каве, пиринџа, свећа, зејтина, бадема, грожђа, франдуска и мађарска коњака и шампањера, ликера у сваковрсном избору, прашке шунке, иресне и куване, фршиких сардина, руса, оз1зеећепп§е, јегуља маринираних и у сулцу, рака, форелни, ајвара, тунфиша, ЕћеМасћз, конзервираног бифтека и паприкаша, фриш-

ких маслина, малага грожђа и Ргтсе88бадема, кандираног воћа у великом избору. Доброг руског теја и разна енглеског тејброда. Француске чоколаде и особито финих Салон-бонбона. Панчевачког пива у флашама, Маггеп и коп1§8 — Баварског „8ра1:еп" пива у флашама. Разна десерт-вина: Ма1а§а 8ћеггу, СћађИв МасМга, Ме(1ос, БогДеапх, Баспшае СћпвМ, Уо1пау, Токајског, МећГгаиептИсћ, Шсгз^етег, бела талер-вина, старог и гарантирано чистог: ЕгшеНекег у бутељама по . . . 50 нов. Ма^уагМег „ „ „ . . . 55 „ К"е82те1уег-Т18с1пуеш у флашама ио 58 „ Впг§ппс1ег црно вино у бутељама по 60 „ Сунђера, разна ТоИеће сапуна, глицерина, викса за паркетне, Вегп8Мп1аскфарбе у разним-нијансама, за патосе, лака енглеског у сортама и т. д. 182 5—10 Послуга брза и тачна, цена јефтина.

I ЛИВНИЦА ЗВОНА И МЕТАЛА АНТОНА НОВОТНИЈА I У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ [ ирепоручује се — са гаранцијом на више година — за израду = нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој вели= чини, као и за целокуино хармонично удешено звоњење, проЕ виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се ; звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном мејј сту излупало, чиме се звона сачувау да не пукну. Особито препоручујем од менеј изнађена и много пута 'одликована

патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона,

коЈа имаЈу дуготраЈниЈИ, снажниЈИ и дуољи звук, него звона но староЈ системи прављена,- тако, да се овако једио патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће звона или шоље за оатове од метала; прављење отарих звона оа крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на стоваришту 28 19—27 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко.

Претплата, оглаои, стечајеви и рекламације шаљу се Админиотрацији а остали рукошси уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 иовч. од једиог реда ситних слова, а за жиг сваки пут ио 30 новч. —- Неплаћеиа писжа се не примају. — Рукописи се не враћају.

„Српски Сион" излази оваке недеље на целом цеговину на годшу 4 фор., иа по године 2 фор., 5 фор. Из Србије прша претплату књижара В.

Штампа: Српске Манастир

је: За Аустро-Угарску, Восну и Хер1 фор. За стгане земље : на годину ,ду. Иоједини бројеви стају 10 новч. Ср. Карловцима.