Srpski sion

С ТР . 100.

„СРПСКИ СИОН."

Бр. 6

Бр. Е. Ш. I. 29. ех 1897 11 2—3 С Т Е Ч А Ј. Расписује се стечај на упражњену парохију IV. разреда у Брестовцу. Интеркалара нема, Молитељи имају своје ваљано снабдевене и

биљеговане молбснице путем претиостављених им власти до 1. (13.) марта 1897 г. овамо поднетп. Из оедницс срп. прав. епарх. конзисторије, држане у Вршцу 20 јан. (1. Фебр.) 1897. Епарх. конзисторија вршачка.

ДРУГИ ОГЛАСИ.

ЛУКА К. АЛЕКСИЈЕВИЋ иодузимач и одправљач свих ерп. прав. црквених утвари У НОВОКЕ САДУ. Препоручује своје прво подузимање као: сваковрснпх светлпх п црнпх одгжда, лптпја, црквенпх барјака, школскпх п свпјух задружнпх застава п барјака, неба, дверскпх п трапезнпх застпрача, сгпхара, путпра, рппида, крстова, чирака, калдпла, кадпонпца, петохл:ебница, ћивота, венчаница, полијелеја, плаштаница, као и свију иксна. За преч. г г. евештенике дољи и горњи хаљииа, дејака, шешира, ћолепуша, појасева Ноставља нове дрворезне иконостасе са и без икона, нрима нове иконостасе да позлаћује, а већ постојеће као и иконе очисти и обнови, по умереној цени и најсолиднијом поелугом. За готово, на почек и на одплату. На захтевање шаље обавештаје и различите мустре, а код већих послова на позив поднаша сваковрсне мустре, робу, цртеже и предрачуне на углед и ивбор лнчно, о своме трошку, без да ј.е дотични позиватељ обвезан трговину учинити.

з®Еб1б©Х(з®1(9®Т6@Тб©Т(2@Т(^Х(!Ж(!Ж®1(®Т(^

џ ш

Ш.

I ЛИВНИЦА ЗВОНА И МЕТАЛА! I АНТОКА НОВОТНИЈА I У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ ј препоручује се — оа гаранцијом на више година — за израду ј = нових звона и за иреливаље пукнутих звона у свакој вели- I Е чини, као п за целокупно хармоничпо удешено звоњење, про- ; = виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се ј = звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједиом ме- ј Е сту излупало, чиме се звона сачувау да не пукну. ; Особито преноручујем од мепеј изнађена и много пута ; 'одликована ; Ц | 1^* патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, ""Жј ; која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи ; прављепа, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује ; са звуком других по старој системп ливених звона од 260 килограма. ! Даље ирепоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; ; звона или шоље за сатове од метала; прављеве старих звона оа крунама од кованога ; гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. иа ниже има увек готових на стоваришту. ! 28 22 — 27 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко.

Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву ,,Српског Оиона" у Карловце, За огласе, објавеи стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг свакн пут по 30 новч. —• Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају. „Српски Сион" излази оваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Хер. цеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годпну фор.-Пз' Србије нрима претплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројевп стају 10 новч. : . Штампа: Сриске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима ?: :! '■■■