Srpski sion

О тр . 248.

,СРПСКИ СИОН."

1)Р. 15

ство са завештатељима треоа са правоваљаном сведочбом засведочити. Који желе ово стипендијско место получити нека с.воје са наведеним сведочбама добро снабдевене молбенице најдуже до 18. (20.) Априла

текуће 1897 године подписаноме у Суботицу послати непропусте. У Субатици 27. Марта (8. Анрила) 1897. Стеван Манојловић управитељ добр. Остоићеве закладе.

ДРУГИ ОГЛАСИ.

ЛУКА К. АЛЕКСИЈЕВИЋ подузимач и одправљач свих ерп. прав. црквених утвари У НОВОМЕ САДУ. ГГрепоручује своје прво подузииање као: сваковрсинх светлих н цриих одгжда, литија, црквепих барјака, школских и свијух аадружинх застава п барјака, неба, дверских и траиезних застпрача, стихара. путира, рннида, крстова, чирака. кандпла, кадионица, петохлебпица, ћивота, венчаница, иолијелеја, плаштаница, као п свију пвона За преч. г г. свештенике доњн и горњи хаљина, дејака, шешира, ћелепуша, појаеева Поетчвља нове дрворезне иконостасе са и (5ез икона, прима нове иконостасе да позлаћује, а всћ поетојеће као и иконе очисти и обнови, по умереној цени и најсодиднијом послугом. За готово, на почек и на одплату. На захтевање шаље об шештаје и различите муетре, а код већих послова на позпв поднаша сваковрсне мустре, робу, цртеже и предрачуне на углед и избор лично, о своме трошку, без да је дотични позиватељ обвезан трговину учинити.

Р

ЗВ0Н0ЛНВНИЦЛ И ФШИКА 1 ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ | преноручује се — са гаранцијом на више година — за израду 1 нових звона и за преливање иукнутих звона у свакој велп- \ чини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, про- ј виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се \ звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном ме- [ сту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. = Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликованајј патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, | која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи : прављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује | са звуком других по старој системп ливених звона од 260 килограма. = Даље ирепоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; ј звона или шоље за сатове од метала; прављеае старих звона са крунама од кованога \ гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових па стоваришту. ј 28 26—27 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. = На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом ј миленарском медаљом. [

е I ш I

I 1 I т

$ ет® 1

ш Ш$ ч. ж ®!а

Ш шш

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговнну на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србнје прима претилату књижара В. Валожића у Београду. ГГојединп бројеви стају 10 новч Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописп уредништву ,,Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова. а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају.

Штампа: Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима.