Srpski sion

С ТР . 376.

„СРПСКИ СИОН."

Б Р . 23.

те право на повишицу од 50 Фор. сваке треће године службовања и на иутни трошак 40 Фор. Који жели ово мјесто заузети пека пајдаље до 10. (22). Јула о. г. пошаље на нотиисату општиму: крсни лист, свједоџбу

осиособљења и свједочбу свога моралног и политичког владања од надлежне евоје власти. Грачаница, (Босна) 6 Маја 1897. Српско-Православна Црквено-Школска Општина. Михаило X. Стевић предсједник.

ДРУГИ ОГЛАСИ. ЗВОНОЛИВНИДА И ФАБРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗЛ ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ ирепоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање нукнутих звона у свакој величини ; као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излунало, чиме се звона сачувају да не пукну.

патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, која имају дуготрајнији, снажнији и дублл звук, нсго звона по старој системи прављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеае старих звона са крунама од кованога ГВОЖ ^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 52 з— Илустроваии ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

1

р|

1

1 ШШ

Ж

||||

1

Ш

Ш

В

\ф I I I * I I

-1 19 СВЕШТЕНИЧЕОГ ОДЕЛА ИТ. ТТВЛРИ ГЕС^ОХ^-ЧС ДУНАВСКА УЛИЦА, БРОЈ II. НОВИ САД Част ми је пречасној господи свештеницима и славним црквеним општинама до повољног знања ставити, да сам од 1. марта о. Г. отворио радњу у којој ће се израђивати само свештеничке хаљине, камилавке и нанакамилавке и црквене утвари, као: одежде, неба ЛИТИЈе, барјаци, стихари и т. д. Осим тога примам и старије ствари на оправку. , Пошто сам у својој струци потпуно усавршен кров дуже годишње вежбање код гђе М. Васиљескове у Новом Саду, стога ћу као почетник гледати да П. Н. муштерије са кројом и израдом, тако исто и са ценама вадовољим. Цене с^г врло солидне, мустре шаљем ка углед бесплатно С ноштовањем Стеван ПисаревиЋ.

„Срнски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговшу на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране звмље : на годину 5 фор. Из Србије ирша иретилату књижара В. Валожпћа у Београду. Појединп бројевп стају 10 новч Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Админиотрацији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова. а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена шсма се не пршају. — Рукониси се не враћају. Штампа: Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима.