Srpski sion

„СРШЖИ СИОН."

Бр 36.

молбом и документима на председпиштво. Рок стечаја трајаће до 8 септ. т. ј. Мале Госпојине, којег ће се дана и избор одржати. Из седнице школског одбора држане у Срп. Елемиру 10. августа 1897. год. Миша Еремић Обрад Еремић перовођа. школ. предоедник.

А<1 Е. 1034./1. 139. ех 1897. 168 2-3 С Т Е Ч А Ј. 1Га место пароха у Великом Гају са платом IV. разреда. Рок иријављивања — путем претпостављених власти — 18. (30.) сент. о. г. Епархијска Коизисторија Вршачка.

1 I

ДРУГИ ОГЛАСИ. вввввввеввввсввсбесевввссвасвевсевесвмиввввввввввввв«!

ЕВГЕН ШПАНГ ГТОЗ^-^Т-^Е 5 ТЕМИШВАР — ФАБРИКА.

в Нрепоручује своју радњу за извађање свију врсти лозлатарског носла и радова у $ • црквама као нозлата иконостаса ћивота, рипида, Христових гробова и т. д. • Ј уз гаранцију за најсолиднију израду и уз најјефтинију цену. Ј Привремено се бави сад у црквеној ошптшш у Мошорину. 4—6 * в •евввевееввввеееееееееввсевеевввееввв®еевеввве®@е®еевввевеве9

е е еева

®р Ш

1

ш у

ш

I II

I ЗВ0Н0ЛИВНИДЛ И ФАБРИКА ! ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗВОНА | АНТОНА НОВОТНМЈА I У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ ј препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду | нових звона и за преливање иукнутих звона у свакој велиЕ чини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, иројј виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се | звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном меЕ сту излупало, чиме се звона сачувају да не иукну. ■= Особито нрепоручујем од мене изнађена и мното пута одликована

патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона,

коЈа имаЈу дуготраЈниЈи, снажниЈи и дуољи звук, него звона но староЈ системи нрављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље нрепоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављење старих звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовтлх на стоваришту. 62 9— Илустроваии ценовници и прорачуни трошка бесплатно « франко. На ииленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са велином миленарском медаљом.

Ж ®р јш 1 1 Ш р I #1 ш I 1 ш! 1 <т

„Српски Сисн" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годжну 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт годпне 1 фор. З а сгране зежље: на годнну 5 фор. Из Србвде прима нретплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву ,,Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситиих слова. а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се не иримају. — Рукошси се не враћају. Штампа : Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима.