Srpski sion

с?

^СКИ Сп

Год. VII.

о

Број 49.

НЕДЕЉНИ ЛИСТ ЗА ЦРКВЕНО-ПРОСВЕТНЕ И АВТОНОМНЕ ПОТРЕБЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛДВЕЕ МИТР0П0ЛИ1Е КАРПОЕАЧКЕ.

СА БЛАГОСЛОВОМ СВЕТОГ СИНОДА. ВЛАСНИК: Њ. Светост Српски Патријарх Георгије.

УРЕДНИК: Протојереј Јован ЈеремиЋ.

Ј Ср. Карловцима у недељу 30. новембра 1897.

ЗВАНИЧНИ ДЕО.

Високоиреосвештени господии еиискои ГорњоКарловачки Михаило ГрујиЛ благоизволео је, по надлежном каноничком овлаштењу, дана 25. новембра о. г. ироизвеети проФесора Богословије ђакона Гаврила Ананијева за протођакона, а нроФесора Богословије Милутина Јакшића рукоположити за ђакона.

установљеним нредседништвом, уз суделовање од бар четири приседничка члана, већином гласова решава у предметима, који му у делокруг спадају. Ако су гласови на једнако подељеии, одлучује глас председников. Високоиреосвештеии госиодин еиискои Вршачки Гаврил ЗмејановиИ благоизволео је, ио надлежном каноничком овлаштењу, дана 26. новембра о. г. рукоиоложити проФесора БогоСловије ђакона Милутина Јакшића за нрезвитера, а слушаоде IV. године Богословије произвести за чтеце.

НЕЗВАНИЧНИ ДЕО. Организациони штатут правоелавне романеке цркве у Угарекој и Ердељу. 'Наставак). Г. У опште. §. 138. Сваки конзисторијални савет под горе-

§. 139. Одлуке разних савета одмах се извршују, изузев оне, против којих се може призив чинити, и које се у случају призива имају па коначно решење митрополијској конзисторији подиети. §. 140. Пленарна седница еиархијске конзисторије састоји се из свих приседника разних савета, у колико ови због одсутности или због другог којег узрока нису препречени суделовати. У иленарној седници бирају се они звапичници, којих избор конзисторији нрипада. У истој седници чине се иотребна наређења у погледу избора за епархијски синод и народно-црквепи сабор, и расправљају се спорови, који би из овог посла настали, у колико не снадају у делокруг дотичних заступничких тела.