Srpski sion

С тр . 160.

„СРПСКИ СИОН."

Б р . 10

^АЛЛЛЛЛЛЛЛЛ/ \ ОДЕЖДЕ I < од солидног, > < јаког, трајног

^ллмлллллл/ ^ /1ИТИЈЕ. I < БАРЈАЦИ > < од солидног > ^ француског у

ХРИШЋАН0К0-П03ЛАТАРСКИ

^ свиленог да- ^ ЗА СРПСКУ ПРАВОСЛАВНУ ДРКВЕНУ УМЕТНОСТ 3 Ла Х -бро- Ј Дунавска улица НОБИ САД, Дунавека улица КОД „ЗЛАТНОГ КРСТА"

ката. > Све боје. ^

< ЈЕФТИНО ^УУУУУГУУ 1

УУ\

< маста у б о- >3 ј а м а. V < ЈЕФТИНО. > у»УУУУУУУУУУ\ Куппвнш већу партију француских броката за одежде, п свплрнпх дамаста за црквене барјаке, у прпјатном сам положају, да послужпм по јефтппу цену с лепим одеждама, лптпјама и барјацима. Молпм славне дрквене општине, којима су потребне одсжде, барјаци, литије, да што пре купе исте код мене, докле траје стоварингге. Даље препоручује своје сопствене израде као Фабрика и стручњак за сваковрсне цркв. послове и цркв. утвари. Поставља иове дрворезне иконостасе, Христове гробове, тронове са и без икона, а прима да позлаћује старе и већ постојеће као и да очасти и обнови иконе. Имам на стоваршпту црквених утвари, рипида, канднла, путира, петохљебница, чирака, кадионица, Ћивота, венчаница, ручних крстова, ва цркву полијелеја од шливована кристали, као и од бронзе и гвожђа еа позлатом. Затим: литија, пжодских и свих задружних застава, сваковрсних светлих и црних одежда, барјака, неба, дверских и трапезних застирача, стихара, за преч. г. г. свештенике плавих ц црвених појасева, икона на плеху (целиваче) и на платну, плаштаница, целивача на плеху (каширано) по 1 Фор. 60 нов., оквира за целиваче иконе, све уз солидну послугу и стручњачку цену. На захтевање шаљем мустре с предрачуном за веће црквене послове. Примам старе путире на позлату, као и рипиде и друге црквене утвари. — Због тескобног простора у мојој радњи имам на продају готове тронове Матере Божије и владичанске, те их препоручујем слав. општинама, које их требају, а дајем их по најумеренију цену и на отплату. јрШГ- Шаљем мустре на захтев. 4— 6

ЗВОЕОШВШЦ И ФАБРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ иреаоручује се — са гаранцијом на више година — за пчраду нових звопа и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за делокупно хармонично удешено звољеље, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона ио вољи и лако могу кретати, ако би ее иа једном ме- = сту излунало, чиме се звона еачувају да не пукну. Особито нрепоручујем од меие изнађена и много пута одликована: 8ЧГ* патентирана са отвореним одушкама про- ј виЈена звона, која имају дуготрајнији, снажнији |1 и дубљи звук, него звона но старој еистеми нрављена, тако Е да ее овако једно натентираио звоно од 200 килограма изје- \ дначује са звуком других но старој системи јшвсних звона Е )од 260 килограма. "Даље нреноручујем' козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављеве отарих звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ннже има увек готових на стоваришту. 52 Илустровани ценовници и прорачуни трошк^ бесплатно и Франко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском иедаљом.

,Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Восну и Хериеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. З а стране земље : на годину 5 фор. Из Србије ирима претплату књижара В. Валожића у Београду. Коједини бројеви стају 10 новч ТЦтамиа: Српске Манастирске Штамирије у Ор. Карловцима.