Srpski sion

Б Р 48.

ДРУГИ ОГЛАСИ

• Ч ЛИТИЈЕ, ? ХРИШЂАНСК0-П03ЛАТАРСКИ 1 Б АРЈАЦИ

од солидног француског свиленог дамаста у бојама ЈЕфТИНО

> > > > > > > >

т ©

< ЛИТИЈЕ, >: пшншшну-пиилшш иип 1 одежде > Ч Б А РЈАИ И Ј" ч од солидног ' С ЈВк. X Ј2-Ј±>Ја1 ^ ЈАКОГ ТРАЈНОГ, Ј ЗА СРПСКУ ДРКВЕНУ ПРАВОСЛАВНУ УМЕТНОСТ 1 , Т"Т" 1 „ < ЛамОас-Оцоката Дунавска улица ЈИЈЈЈИ иАД, Дунавека улица ^ СВЕ Б0ЈЕ КОД „ЗЛАТНОГ КРСТА« 1 ЈЕФТИНО ^УУУУУУУУУУУУЧ /»УУУУУУУУУУУУ^ Куппвшп већу партију француских броката за одежде, п свплених дамаста за црквене барјаке, у прпјатном сам положају, да послужим по јефтпну цену с леппм одеждама, литпјама и барјацима. Молим славне црквене општине, којима су потребне одежде, барјаци, литије, да што пре купе исте код мене, докле траје стовариште. Даље препоручује своје сопетвене иараде као Фабрика и етручњак за сваковрене цркв. послове и цркв. утвари. Поотавља нове дрворезне иконостасе, Христове гробове, тронове еа и без икона, а прима да позлаћује старе и већ постојеће као и да очисти и обнови иконе. Имам на стоваришту црквених утвари, рипида, кандила, путира, петохљебница, чирака, кадионица, ћивота, венчаница, ручних крстова, за цркву полијелеја од шли®ована

ш кристали, као и од бронзе и гвожђа са цозлатом. Затим: литија, шкодских и свих задружних застава, свако« врсних светлих и црних одежда, барјака, неба, дверских и трапезних застирача, стихара, за преч. г. г. свештеја нике плавих и црвених појасева, икона на плеху (целиваче) и на цлатну, плаштаница, целивача на плеху (кашиШ рано) по 1 Фор. 60 нов., оквира за целиваче иконе, све уз солидну послугу и стручњачку цену. На захтевање ж шаљем мустре е предрачуном за веће црквене послове. Прпмам старе путире на позлату, као и рипиде и друге ни црквене утвари. — Због теекобног простора у мојој радњи имам на продају готове тронове Матере Божије и а владичанске, те их препоручујем слав. општинама, које их требају, а дајем их по најумеренију цену и на отплату. |ц У својој радњи искључио сам обичај путујућег препродавца и то само с тога, што сам рад цошт. ф муштерију са 20°/ 0 јеФтиније послужити него што би ма на ком другом месту ноелужена била, "ЗД2 6—8 ® Шаљем мустре на зазгтев. -ЗД С поштовааем Ј1УЈ ТАУШ.

ЗВОНОЛИВННДА И ФЛБРИКЛ ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ ареиоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за иреливање иукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвоафа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито ирепоручујем од мене изнађена и много пута одликована 1^*"* патентирана са отвореним одушкама прови|ена звона, која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље ирепоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеве старих звона оа крунама од кованога ГВОжЗја. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовнх на стоваришту. 52 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

але Ш

Штампа: Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима.