Srpski sion

О ГР . 488.

.СРПСКИ СИОН °

Бр. 30.

Бр. школ. одбор. 4 '23. ех 1899 138 1 — 2 С Т Е Ч А Ј. На новоустановљеиој централној а но потреби Фртаљној паралелној срн правосл. вероисноведној основној мешовптој евентуално мушкој школи отвара се овим стечај за једно учитељско место у Мелендима. Плата учитеља је: 400 Фор. годишње, слободан стан у прпродп и по пропису и огрева у слами колико преко зиме треба. Дужности су школском уредбом прописане. Рок пријаве траје до 29. августа т. г. када ће се и избор обавити. ЛГесни школски одбор задржава себи право но нотреби да изабраног учитеља и у други који разред преместити може. Из седнице школског одбора држане у Меленцима 15. (26.) јула 1899. год. Стева Марјански председник.

Бр 4/24. школ. одбор. ех 1899. 139 1—3 С Т Е Ч А Ј. На новоустаноЕљеној централној. а по потреби и Фртаљној паралелној срп. правосл. вероисиоведпој оеновној мешовитој евентуално мушкој гиколи отвара се овим стечај за једно учитељско место у Меленцима. Плата учитеља је: 400 Фор. годишње, слободан и по пропису стан у природи и огрева у слами колико иреко зиме треба. Дужности су школском уредбом ироиисане. Рок нријаве траје до 29. августа т. г. када ће се и избор обавити. Месни школски одбор задржава себи право по потреби да изабраног учитеља п у други који разред нреместити може. Из седнице школског одбора држане у Меленцима 15. (27-) јула 1899. год. Стева Марјански нредседник.

ДРУГИ 0ГЛАСИ ЗВОНОЛИВНШ И ФАВРИКА | ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ | преноручује се — са гаранцијом на више година — за израду = нових звона и за преливање иукнутих звона у свакој вели- \ чпни, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, нро- ; виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се = звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном ме- ; сту излупало. чиме се звопа сачувају да не иукну. \ Особито нреноручујем од мепе изнађена и много иута одликованај патентирана са отвореним одушкама про- ј ви^ена ЗВОНа, која имају дуготрајнији, снажнији .= и дубљи звук, нсго звона ио старој системи прављена, тако [ да се овако једно иатентирано звоно од 200 килограма изје- [ дначује са звуком Других по старој системи ливених звона \ од 260 килограма. I Дал.е препору чуЈем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; § звона или шоље за сатове од метала-, прављење старих звона са крунама од кованога \ гвожЗја. — Звоиа у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовнх на стоваришту. : 52 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. ј На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом. !

Ш

,,Српоки Сион" излази сваке недзле на целом та^аку. Цена му је: За Аусгро-Угарску, Босну н Херцеговину на годнну 4 фор., на. по голине 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. IIз Србије прима претплат\' књижарл В. Валожнћа у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч Претплата, оглаои, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописп уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве п стечајеве цлаћа се 6 новч. од једног реда сптнпх слова а ча жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се не примају, — Рукоппсп се враћају.

Шта^тта: Српске Мав«ет*рске Штактарије у Со. К»рлоапимА.