Srpski sion

НЕДЕЉНИ ЛИСТ ЗА ЦРНВЕНО-ПРОСВЕТНЕ И АВТОНОМНЕ ПОТРЕБЕ СРПСКЕ ПРЛВОСЛАБНЕ ШИТРОПОЛИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ.

СА БЛАГОСЛОВОМ СВЕТОГ СИНОДА. ВЛАСНИК: Њ. Светост Српски Патријарх Георгије.

УРЕДНИК: Протопрезвитер Јован Јеремић.

7 Ср. Карловцима у недељу 5. септембра 1899.

ЗВАНИЧНИ ДЕО. Његово Високопреосвештенство господин епископ бачки Митрофан ШевиИ благоизволео је јереја Лазара Шевића, пароха Сегединског, у зпак признања за ревносно и савесно иастирско службовање, одликовати дрвепим појасом.

НЕЗВАНИЧНИ ДЕО, П о з и в Пречасном и часном свештенству Архидиједезе Карловачке. На темељу добивене високе дозволе од ЕБегове Светости Архиепископа и Митрополита Карловачкога и Патријарха српскога, преузвишепога господина Георгија ВрапковиЛа, а одзивајући се закључку и молби нротоирезвитератскога свештеничкога збора протопрезвитерата Карловачкога, од 29. априла о. г. бр. III., сазивамо епархијски свештенички збор АрхидијецезеКарловачке, који ће се одржати дана 6. (18.) октобра о. г. у Митровици, на који се збор братски позива без разлике пречасно и часно свештенство Архидијецезе Карловачке.

Пословни ред: 1. Призивање св. Духа. 2. Отварање збора. 3. Конетитуисање збора. 4. Донашање закључка о оснивању „Архидијецезалнога православнога српскога свештеничкога конвикта" и претрес правила за исти конвикат. 5. Избор нривременога Патроната конвиктскога. 6. Претрес иитања о епархијском свештеиичком удружењу у Архидијецези Карловачкој. 7. Претрес питања о избору свештеничких посланика на народно-црквени сабор. 8. Претрес предлога, који се бар 24 сахата пре огворенога збора поднесу окружном протопрезвитеру Митровачком. 9. Затварање збора. Сазивачи збора : Авакум Стајић Јефтимије Вукадиновић

окр. протопрезвитер Митровачки.

окр. протопреавитер Земунски.

Илија Перкаћансни Јован ЈеремиЋ

ПрОТОЈервЈ ц адм. протопрезвитерата Вуковарског.

окр. протопрезвитер Карловачки.