Srpski sion

•Ј тр 720.

„ОРПСКИ

Б р . 44.

Ад Ср. К. 925/532. ех 1899. 204 2 — 3 С Т Е Ч А Ј. На упражњену парохију VI. разреда у Павловцима овим ее стечај отвара. Компетеити нека своје прописано биљеговане и инструјиране молбенице до конца месеца новембра о. г. но нов. надлежним путем овој Конзисторији ноднесу. Из седнице Архидијецезалне Конзисторпје, држане 19. (31.) октобра 1899. Георгије, с. р. Патријарх.

0 Г Л А С. 203 2 -3 Унрава манастира Кувеждина нздаваће дана 18. (30.) новембра 1899. свој каменолом — мајдан — у такозваној рудини иузинац нод закуп на три године. Услови могу се увидити у нисарни потнисане управе. Управа манастира Кувеждина. Б. Е. К. 156. ех 1899. 202 2—3 Е Д И К Т. Овим се позивље Стојан Ребић, кбр. 69. пз Горњих-Дубрава. Котара огулинскога; Жупаније модрушко-ријечке, да се Епархијској Конзисторији у Плашком или главом или писмено пријавп у року од деведесет дана, рачунају1ш од првог уврштења едикта овог у новине. Иначе ће ее бракоразводна парница коју је супруга његова Милица иротив њега подигла, и без њега окончати. Из сједнице Епархијске Конзисторије држане у Плашком, 7. октобра 1899. Епархијска Конзисторија Горњо-Карловачка. М и х а и л

С Т Е Ч А Ј 205 1-з Пошто сам болешљив, решио сам се у споразуму са црквеним одборои, да узмем себи личног помоћника. Плата му је: 360 Фор. у готовом; 15 јутара добре земл.е (на које је помоћник дужан све терете сносити) и сви ванредни ириходи. Рок стечају је до св. Киколе. 6. дец., а онда ће се и избор одржати. Молбенице нека се пошаљу иа црквени одбор (бегђ-ЕИетег, ТогопШ). Александар Јовановић парох.

С Т Е Ч А Ј. 199 2-3 -Исписује се стечај на једно упражњено учитељско место на срнској вероисповедној школи у Осеку, с којим је скоичана годишња илата од 600 Фор. и станарина од 144 Фор. и од иогреба и иарастоса где нозван буде 1 Фор. а. вр. Изабрани учитељ имаће нредавати у разредима, које му месни школски одбор доделио буде, све оие предмете, који су школским законом за односне разреде прописани; школску децу у иевању како црквених тако исто и световних дечијих песама обучавати, са истом децом свецем и недељом каталог држати, и за певницом при сваком богослужењу нојати. Ваљано инструиране молбенице ваља упутити на име нотписанога председника до 6. децембра т. г. по стр. кал. Тражи се лично представљење. У Осеку 18. (30.) октобра 1899. Свештеник Лазар Богдановнћ Председник школског одбора.

ДРУГИ ОГЛАСИ

СРПСКА БАНКА У ЗАГРЕБУ објављује овим, да ће, обзиром на опште повишење каматњака, а имајући при томе на уму интересе својих улагача — почам од данас па до даље објаве, нлаћати својим улагачима по УлоЉним КњиЉицама

и

по текућем рачуну (Конто-Коренту)

4

Чг °|о камате чисто.

Државни порез на ове камате плаћа Банка сама ЗАГРЕБ, 4. (16.) октобра 1899. 2 оо Управа Српске Банке.

ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ*!* ж 1 ^ ^

Штжипа: Срноаа Манастарске Штанпаркје у Ср. Кардовцима.