Srpski sion

С ТР . 832 „СРПСКИ СИОН.* Б р . 51.

ХРИШЋАНСК0-П03ЛАТАРСКА РАДИОНИЦА ЗА ЦРКВЕНЕ УТВАРИ ЛУЈА ТАУША Дунавска улица У НОВОМЕ САДУ код Златног Крета

РАДЊА ПОСТОЈИ ОД 1883. ГОД.

Од 250 — 600 ФОр.

За набавку строго нравославних црквенид: утвари, у сопственој изради а јеФтином ценом, препоручујем моју хришћанску иозлатарску радионицу и богато стовариште. По чудо јеФтиној цени може свака славна срнска православна црквена општина себи црквене утвари набавити, као: одежде, барјаке, литије, школске и све задружне заставе, небо, стихаре, завесе, налоње, застираче на часну траиезу, плаштанице, нојасеве. Даље : рипиде, кандила, чираке нррд двери, чираке-трикиле, крстове, кивоте за часну траиезу, петохљебнице, бројанице, разне ручне крстове, кадионице, путире, ибрике, венчанице, иолијелеје од стакла и бронза. Икона на платну, лиму и дрвету, руком рађене масном бојом за целивање. Руске иконе у сребро и злато коване, као и ва артији и стаклу. Продајем без путника, те се тако скуноцени нутни трошкови о провизије од еснана одбијају, и због тога сам у стаљу штов. муштерије јеФтпније послужити. Моју позлатарску радпонпцу препоручујем за нзрађпвање евпју жогЈ т ћих црквенпх послова: нове пконостасе, тронове, Хрисгове гробове, пезнице, сголове, као и оправку старнх столова итд. Мпогобројна признања и сведоџбе важе за солидну и поштену нослугу. 217 з-з с поштовањем Ј1УЈ ТАУТТТ.

35 45 56 Ф0р.

... Ж ® а® 1Ж

але

И&5

ЗВОНОЛЕВНИДЛ И ФАБРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ ирепоручује се — са гаранццјом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито преиоручујем од мене изнађена и много пута одликована РФ* патентирана са отвореним одушкама прови|ена ЗВОНа, *"1§®| к °Ј а има ЈУ дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других ио старој системи ливених звона ) од 260 килограма. ДЈаље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављење старих звона оа крунама од кованога гвож$а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 52 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесллатно и Франко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

Претплата, огласи, стечајеви и рекламацијз шаљу се Администрацаји г остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова а за жиг сваки пут по 30 новч:. — Ненлаћена писма се не примају, — Рукописи се враћају.

Штампа: Српеке Манавтарске Штампаржје у Ор. Еардовцзша.